Wanneer is akoestisch onderzoek nodig?

Het kan erg lastig zijn om u te concentreren op uw werkzaamheden wanneer de akoestiek binnen uw bedrijf niet optimaal is. Een echo of vervelende galm kunnen u continu afleiden wanneer er iemand langsloopt of telefonisch in gesprek is. Ook wanneer u met uw bedrijf gaat verhuizen is het belangrijk om direct een akoestisch onderzoek uit te laten voeren.

Om van een optimaal leef- en werkklimaat te kunnen profiteren, kunt u ervoor kiezen om een akoestisch onderzoek uit te laten voeren. In dit blogartikel geven wij antwoord op de vraag: ‘Wanneer is akoestisch onderzoek nodig?’

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan

Wat is een akoestisch onderzoek?

Niet alleen zorgt een slechte akoestiek voor verslechterde werkprestaties, ook kan het effect hebben op de gezondheid van uw medewerkers. Om de werkprestaties te verhogen en het verzuim te verminderen kunt u ervoor kiezen om een akoestisch onderzoek uit te laten voeren.

Tijdens een akoestisch onderzoek staan drie belangrijke vragen centraal:

  • Wat is het exacte (akoestische) probleem?
  • Wat is de geluidsbron?
  • Waar ontstaat de galm?

Bij een akoestisch onderzoek maken wij een afspraak met u voor de akoestiekmeting. Hiervoor maken wij, afhankelijk van het probleem en wensen, gebruik van verschillende meetmethoden en apparatuur. Indien het complexe betreft, dan schakelen we ook de hulp in van onze professionele partners (professionele audiobedrijven en ingenieursbureaus).

Incatro artceiling rond

Om de akoestiek in de ruimte te kunnen meten, maken we gebruik van de absorptiewaarden van de ruimte en het volume ervan. Omdat iedere ruimte anders is en ieder geluid anders klinkt, is de nagalmtijd ook altijd anders.

Aan de hand van de materialen van en in de ruimte en de afmetingen kan een berekening worden gemaakt van de galmtijd. Deze galmtijd is essentieel om te bepalen wat de hoeveelheid absorptie is.

Bent u benieuwd of de akoestiek binnen uw woning of bedrijf verbeterd zou kunnen worden? Wanneer wij een akoestisch onderzoek komen uitvoeren nemen wij, indien de ruimte niet te groot is, een aantal demopanelen mee. Hierdoor kunt u direct ervaren hoe onze panelen de akoestiek binnen uw ruimte verbeterd.

Twijfelt u of dit de oplossing is voor uw probleem? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met u mee.

De meting in 4 stappen

Een akoestisch onderzoek wordt altijd in vier stappen gedaan. Graag lichten wij deze stappen kort toe. Ontdek alle informatie over de metingen van het akoestisch onderzoek in ons betreffende blogartikel.

1. Inventarisatie van de situatie

De inventarisatie van de situatie vindt telefonisch of per e-mail plaats. Wij stellen een aantal vragen over de betreffende ruimte en op basis daarvan kunnen wij een goede inschatting maken van de situatie. Ook foto’s van de betreffende ruimte kunnen hieraan bijdragen.

2. Akoestiek in de ruimte opmeten

De volgende stap is het daadwerkelijk meten van de akoestiek in de ruimte. Dit kan een bepaalde ruimte in uw woning zijn, maar ook uw gehele woning of bedrijfspand. Voor dit onderzoek nemen wij de nodige meetapparatuur mee.

De metingen worden op meerdere plekken en hoogten van de ruimte uitgevoerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

3. Advies op basis van de meting

De uitkomst van de meting vormt de basis voor ons advies en onze prijsopgave. Hierbij vertellen wij u welke akoestische aanpassingen er nodig zijn om de akoestiek binnen de ruimte te verbeteren.
Tevens adviseren wij u welke producten het meest geschikt zijn om dit doel te bereiken en helpen wij ook bij de creatieve invulling binnen de ruimte. Bijvoorbeeld door te helpen selecteren van passende uni kleur stoffen of het zoeken van geschikt beeldmateriaal.

4.Montage van de gekozen producten

Ons eigen vakkundige montageteam komen graag bij u langs om de benodigde producten en materialen te monteren.

Incatro montage

Wanneer is akoestisch onderzoek nodig?

Akoestisch onderzoek is dus nodig op het moment dat u veel galm of een echo binnen uw woning of werkomgeving ervaart. Met behulp van een akoestisch onderzoek kunt u het probleem achterhalen en vervolgens de juiste oplossing vinden om de akoestiek te verbeteren.

Wilt u de akoestiek op uw werkplek of in uw woonhuis verbeteren? Onze experts op het gebied van akoestiek staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bw Incatro ovaal ceiling Evelyn Smits amsterdam12
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★