Geluidsdemping op kantoor? 3 slimme oplossingen

Geluidsdemping op kantoren is vrijwel onvermijdelijk – zeker als u van een strakke en moderne inrichting houdt. De wit gestucte muren, harde vloeren en minimale meubels weerkaatsen geluidsgolven. Het voeren van een telefoongesprek al als storend wordt ervaren. Gelukkig kunt u hinderlijke galm op een slimme en stijlvolle manier oplossen!

Een kantoor heeft goede akoestiek nodig, om de concentratie van werknemers en daarmee de productiviteit te bevorderen.

Wist u dat…

 • de gemiddelde Nederlander gemiddeld 50% van de tijd bezig is met concentreren;
 • 99% van alle werknemers wordt afgeleid door rinkelende telefoons en gesprekken;
 • en de productiviteit met 20-30% wordt verhoogd in een geluidsarme omgeving?

Daarnaast dient u zich te houden aan de Arbowetgeving. Daarin is vastgelegd dat het maximale geluidsniveau in kantoren tussen de 55dB en 70dB ligt. Behaalt u dit niet? Dan kunt u met diverse akoestische elementen het geluid dempen.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan

Deze akoestische elementen vangen hinderlijke geluidsgolven bij de bron op, waarna ze worden afgezwakt of tegengehouden. In dit artikel bespreken wij maar liefst 3 stijlvolle oplossingen:

Oplossing 1: Kleed de ruimte aan met akoestische (wand)panelen

Wil u de verstaanbaarheid in uw kantoor verbeteren? Dan bieden akoestische (wand)panelen een perfecte oplossing. Doordat ze – na een professionele akoestiekmeting – op maat worden gemaakt, wordt de galm effectief bestreden.

Bij INCATRO kiest u het paneel dat het beste aansluit bij uw interieur:

Incatro artpanel

ARTwall: wandspanning zonder naden

Heeft u strak, wit gestucte muren en wilt u de uitstraling van uw moderne kantoor behouden? Dan is de ARTwall een zeer geschikt oplossing voor uw geluidsprobleem, want u profiteert van de volgende voordelen:

 • De ARTwall wordt altijd op maat gemaakt. Dat betekent onder andere dat u zelf de kleuren kiest. Zo kunt u kiezen voor een kleur dat feilloos aansluit bij uw muur, zodat de ARTwall opgaat in het interieur.
 • De wand wordt voorzien van een makkelijk vervangbare bare stof. Handig, als u op een kleur of print bent uitgekeken!
 • De wandbespanning wordt gemaakt zónder naden.
 • Uitsparingen voor ramen en deuren zijn mogelijk. Dat geldt ook voor het doorvoeren van verlichting.

ARTpanels: kies voor functionele kunst

De ARTpanel is een gemonteerd akoestisch paneel in een aluminium profiel. Hierdoor is het akoestische paneel eenvoudig te (ver)plaatsen. U kiest bij INCATRO uit vierkante, rechthoekige, ronde of ovale vormen en heeft daarnaast de volgende opties:

 • Kies voor een effen kleur of ga voor een print naar keuze (een eigen foto of afbeelding is ook mogelijk!).
 • Bepaal zelf welk kleur het aluminium profiel krijgt: zwart, wit of grijs.

Oplossing 2: Akoestische schermen en baffles – ook voor scheiding van bureaus

Akoestische schermen en baffles verbeteren niet alleen de akoestiek, maar realiseren ook privacy. Denk bijvoorbeeld aan kantoortuinen van onder andere callcenters en klantenservices. De schermen worden tussen bureaus geplaatst en zorgen zo voor een aangename werkplek.

INCATRO art desk kantoortuin

Akoestische schermen

 • Elk akoestisch scherm is 90 millimeter dik én dubbelzijdig. Op die manier wordt de spraakverstaanbaarheid en kantoorakoestiek direct verbeterd.
 • De schermen zijn verrijdbaar en daardoor eenvoudig te verplaatsen.

Akoestische baffles

 • Heeft uw kantoor een hoog plafond (4 meter of hoger)? Laat dan onze hangende panelen – de ARTbaffles – plaatsen.
 • De ARTbaffle wordt met kettingen of kabels aan het plafond bevestigd en is verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Soundleaves

 • Soundleaves is een flexibele oplossing voor akoestiekproblemen en zeer geschikt voor de privacyverhoging tijdens (telefoon-) gesprekken.
 • U voorziet het kantoor ook van frisse designelementen.

Wij gaven onlangs enkele tips om uw kantoor modern in te richten >>>

INCATRO art ceiling

Oplossing 3: Geluidsdemping op kantoor met een akoestisch plafond

Wist u dat niet alleen de muren, maar ook het plafond storende geluidreflecties veroorzaken? Om deze weerkaatsingen te voorkomen, ontwikkelde INCATRO een akoestisch plafond. Zo houdt u uw muren vrij en hoeft u geen schermen te plaatsen voor hetzelfde akoestische effect.

Onze akoestische naadloze plafonds (ARTceiling)…

 • hebben een Noise Reduction Coëfficient-waarde (NRC) van 0,95 bij een dikte van 5,7 centimeter (voor uw idee: bij een NRC-waarde van 1,00 verdwijnen reflecties volledig).
 • worden ook op maat gemaakt, zodat u bent verzekerd van een stijlvol resultaat! Prefereert u een rond plafondelement? Dan is dat geen enkel probleem.
 • en worden meestal binnen één dag gemonteerd.
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★