Akoestische oplossingen kiezen voor uw kantoor

Heeft u akoestische oplossingen nodig voor uw kantoor om een aangename werksfeer te realiseren? Dan is het zaak om de juiste oplossingen te kiezen voor het beste effect. Maar ja, hoe gaat dat in z’n werk? Dat leggen wij u graag uit in ons blog.

Een optimaal geluidsniveau op kantoor is onmisbaar. Zo bevordert een goede akoestiek de concentratie (en daarmee de productiviteit) van werknemers. Maar om dit optimale geluidsniveau te realiseren, doorloopt u enkele fasen:

 • Fase 1: Het meten van de akoestiek
 • Fase 2: Het kiezen van de juiste akoestische producten
 • Fase 3: Het afstemmen van de akoestische oplossingen op uw kantoor
 • Fase 4: Het plaatsen van de akoestische oplossingen
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan

Fase 1: Het meten van de akoestiek

Om galm effectief aan te pakken en de perfecte akoestiek te creëren, wordt er eerst een professionele akoestiekmeting uitgevoerd. Deze bestaat uit 3 stappen:

 1. Het inventariseren van de situatie op uw kantoor
 2. Het meten van de akoestiek in uw kantoor
 3. Advies op maat, op basis van het meetrapport

Elk kantoor heeft immers eigen akoestische eisen, die afhangen van het doel van de ruimte en uw persoonlijke wensen. Het meetrapport vormt de basis van de volgende fasen.

Fase 2: Het kiezen van de juiste akoestische producten

Blijkt uit de meting dat uw kantoor akoestische oplossingen nodig heeft? Dan staat u aan het begin van fase 2, waarin u de juiste akoestische producten kiest.

Bij INCATRO kiest u uit diverse producten die hinderlijke geluidsgolven bij de bron vangen. Deze akoestische elementen zwakken de aanwezige storende geluidsgolven af zodat er een comfortabele akoestiek ontstaat. Voorbeelden van onze producten zijn:

 • Akoestische (wand)panelen
 • Akoestische schermen en baffles
 • Akoestische plafonds
 • Akoestische schilderijen

Welke producten u samen met uw akoestiekspecialist kiest, hangt af van diverse factoren. Zo wordt er gekeken naar de bron van de galm, uw persoonlijke wensen en het interieur van uw kantoor.

Wilt u de ruimte-akoestiek en spraakverstaanbaarheid verbeteren, maar de uitstraling van uw kantoor niet te veel veranderen? Dan bieden akoestische (wand)panelen de perfecte oplossing. Door deze in dezelfde kleurtoon te realiseren als uw muur of plafond, harmoniseren ze mooi met het interieur.

INCATRO art wall cows

Fase 3: Het afstemmen van de akoestische oplossingen op uw kantoor

Nadat het geluid van uw kantoorruimte is geanalyseerd en de akoestische producten zijn gekozen, gaan wij aan de slag met het vervaardigen van deze producten. Al onze kwalitatieve producten worden gerealiseerd in onze eigen fabriek.

Om de kwaliteit van onze akoestiekoplossingen te waarborgen, worden ze allereerst getest en gemeten in het lab. Hier worden voortplantingen en bewegingen van geluid zichtbaar gemaakt. Zo zien we exact hoe onze producten de galm reduceren en meten we wat er minimaal nodig is voor het maximale effect. Deze metingen worden uitgevoerd bij PEUTZ, het laboratorium voor akoestiek. Zij sturen een officieel meetrapport volgens vastgestelde ISO en NEN normen.

Het verbeteren van de akoestiek is precisiewerk – iets wat door specialisten en vakmannen wordt uitgevoerd. Daarom raden wij het af om zélf de akoestiek te verbeteren.

Fase 4: Het plaatsen van de akoestische oplossingen

Wij garanderen 100% tevredenheidsgarantie. Daarom komen onze monteurs langs om de benodigde producten te monteren.

Onze monteurs gaan professioneel en precies te werk, zonder dat u er hinder van ondervindt. Het akoestische maatwerk wordt in mum van tijd geplaatst zodat u de ruimte direct op een fijne manier kunt gebruiken.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
INCATRO art desk kantoortuin 1
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★