Galm verminderen? Dat doet u zo!

Gestucte witte muren, harde betonnen vloeren en strakke meubels. Erg mooi en helemaal van deze tijd, maar niet bevorderlijk voor de akoestiek in huis. Galm is het resultaat van deze strakke inrichting. Wat te doen? U kunt ervoor kiezen om gordijnen op te hangen of vloerbedekking te leggen – met het risico dat uw inrichting minder goed aansluit bij uw smaak… Maar het kan ook anders. We geven vandaag antwoord op de vraag: hoe verminderen we galm zonder afbreuk te doen aan een modern en strak interieur?

‘Vroeger’ beschikte een woonruimte vaak over veel geluidsabsorberend materialen: van stoffen gordijnen tot vloerbedekkingen en tapijten. De woontrends zijn door de jaren heen veranderd en vandaag de dag is het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat er gewerkt wordt met stoffen gordijnen of tapijt. Galm wordt versterkt als er bijvoorbeeld minder meubels staan en er geen vloerbedekking ligt. Geluidsgolven krijgen hierdoor vrij spel en kunnen ongehinderd reflecteren op de harde, strakke oppervlakten.

Artwall

Ongezellig en kil

Niet alleen voelt een huis met galm ongezellig en kil aan, ook ervaren bewoners de galm veelal als zeer hinderlijk. Ze kunnen zich moeilijk concentreren en/of elkaar slecht verstaan. Ook klinkt het geluid van de televisie en de HiFi set minder goed. Reflecterend geluid komt namelijk later binnen dan direct geluid. Zodra het geluidsniveau wordt teruggebracht en daarmee de galm gereduceerd, voelt de ruimte snel warmer aan en kan men elkaar weer verstaan.

Artceiling

Galm verminderen met de ARTproducten van Incatro

Laat de gordijnen en vloerbedekking voor wat het is, want deze heeft u niet nodig om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Wij kunnen geluidsabsorberend materiaal plaatsen dat opgaat in uw huidige interieur. Zoals bijvoorbeeld een akoestisch plafond, een ARTceiling, in de kleur van het plafond. Of een akoestisch paneel (ARTpanel) ophangen met een afbeelding erop afgedrukt (naar keuze) die perfect aansluit op de stijl van uw huis. Ook is het mogelijk om een naadloze wand, ARTwall, te plaatsen. Deze is over het algemeen groter dan de ARTpanel en kan op maat gemaakt worden. En misschien is de ARTbase iets voor u: een makkelijk verplaatsbare akoestische zuil, die er niet alleen strak uitziet maar ook de akoestiek perfectioneert.

Artceiling artwall
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★