Vijf tips voor een gezonde werkplek

Heb je ook wel eens het gevoel dat je na een dag werken te weinig hebt gedaan? Dat kan. Soms heb je gewoon een minder productieve dag. Maar als je dagelijks dit gevoel hebt aan het einde van een werkdag, wordt het hoog tijd om het probleem aan te pakken. Hoe? Door een gezonde werkplek te creëren voor werknemers én –gevers. Wij zetten vijf slimme (en leuke!) tips op een rij om eenvoudig een prettige werkomgeving te vormen.

Een goede akoestiek

Pratende collega’s, rinkelende telefoons en rammelende kopieerapparaten: probeer je dan nog maar eens goed te concentreren op kantoor. Het is een veelvoorkomend probleem, want een slechte akoestiek staat in de top vijf van irritaties op de werkvloer. Vooral bij kantoortuinen. Het probleem resulteert in stress, een groeiend ziekteverzuim en verminderde spraakverstaanbaarheid. De oplossing? Door de juiste producten en materialen in een ruimte te plaatsen, wordt het geluid geabsorbeerd en de akoestiek verbeterd. Benieuwd wat wij kunnen betekenen bij jou op het kantoor? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Een goed afgesteld bureau

Een juiste werkhouding is van groot belang, want je wil niet aan het einde van de dag met hoofd-, nek- of rugpijn naar huis. Met het juiste bureau en een goede bureaustoel kom je al een heel eind! Maar wanneer heb je een goede werkhouding? Zorg dat je stoel voldoende rugsteun geeft en dat je benen met een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan.

Een opgeruimd bureau

Voor sommigen heeft het een inspirerend effect en bij anderen resulteert het in stress: een rommelig bureau. Behoor je tot de laatste categorie? Schaf dan een paar opbergdozen en mandjes aan, waarin je alle kantoorartikelen kunt bewaren. Het is niet alleen handig, maar ziet er ook leuk uit. Last van kabels? Een kabelbox biedt de oplossing.

Blijf bewegen

Het is belangrijk op de werkvloer, maar wordt vaak vergeten: beweging. Als je langdurig blijft zitten, neem je sneller een slechte houding aan. Daarnaast heeft het een negatief effect op de bloedcirculatie en de afbraak van vetten, met gewichtstoename tot gevolg. De oplossing? Bewegen tussen het werken door! Zet de printer verder weg zodat je er naartoe moet lopen, vergader of lunch al wandelend en handel staand telefoontjes af. Last but not least, neem de trap in plaats van de lift.

16 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup jpeg kopie

Drink veel water

Water is belangrijk: het absorbeert voedingsstoffen, verwerkt afval en verbetert de cel activiteit. Daarom is het van belang om ongeveer anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Een bijkomend voordeel: je moet vaker opstaan om naar het toilet te lopen. Probeer overigens koffie en zwarte thee te vermijden: deze drankjes drijven vocht af en resulteren in slaapproblemen.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★