Galm voorkomen met akoestische gordijnen

Zakelijke klanten: akoestische gordijnen gecombineerd met andere producten

Ervaart u galm in uw werkomgeving en wilt u ervan af? Misschien denkt u dat het ophangen van gordijnen een oplossing biedt en de akoestiek verbetert. Helaas is het plaatsen van een paar ‘gewone’ gordijnen niet altijd voldoende. Ze veranderen enkel het klankbeeld waardoor het geluid ietwat warmer klinkt. Maar wat kunt u wel doen om goede akoestiek in uw werkomgeving te realiseren?

Om antwoord te geven op deze vragen, leggen we u eerst uit wat geluid is. Geluid plant zich voort in geluidsgolven en heeft verschillende toonhoogten: lage, midden en hoge tonen. Lage tonen hebben een langere golflengte dan hoge tonen en ‘reizen’ het verst. Een gordijn is veelal gemaakt van dun materiaal waardoor alleen de hoge tonen – met een korte golflengte – uit de kamer worden gefilterd. De midden en lage tonen blijven hangen waardoor er een onsamenhangend geluid ontstaat. Ook zijn te weinig hoge tonen niet bevorderlijk voor de spraakverstaanbaarheid. U creëert pas de ideale akoestische situatie als zowel hoge als midden en lage tonen zich even lang in de woonkamer ophouden.

Zo reduceert u galm

Hebben uw wanden weinig ruimte of mogen we niet in de muren boren? Dan wijken we vaak uit naar transparante, akoestische gordijnen (ARTcurtains). Daarnaast plaatsen we akoestische lamellen die het licht filteren en de warmte van buiten weren (ARTblinds). Het daglicht wordt daarbij op een bijzondere manier gefilterd; hinderlijk zonlicht wordt tegengehouden terwijl u het zicht naar buiten blijft houden.

Met akoestische gordijnen gaat u directe geluidsreflecties tegen, verkort de nagalmtijd en verbetert direct de spraakverstaanbaarheid. ‘ARTcurtains’ en ‘ARTblinds’ worden uitsluitend verkocht aan zakelijke klanten in combinatie met andere Incatro producten. Gecombineerd met bijvoorbeeld akoestische panelen of platen leveren de gordijnen het beste resultaat.

Benieuwd naar wat wij voor u – als zakelijke klant – kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★