Akoestiek in een restaurant verbeteren

Het interieur van uw restaurant wekt een gezellige indruk, het personeel groet uw klanten vriendelijk als zij binnenkomen en de geur van culinaire hoogstandjes vult de ruimte. Dit lijken dé ingrediënten te zijn voor een fijne avond uit! Maar als uw klant vervolgens zijn gezelschap niet meer verstaat en over de tafel moet buigen om een gesprek te voeren, is het alles behalve fijn. Wat denkt u: ziet u deze klant nog terug?

Een industriële inrichting met betonnen muren, metalen elementen en simplistisch meubilair is helemaal van nu. Het interieur voelt in eerste instantie misschien warm en gezellige aan. Maar zodra het drukker wordt en de geluidstrillingen toenemen, verandert uw gezellige restaurant al snel in een rumoerig galmcafé.

Main area 300x200

Waarom akoestiek in een restaurant verbeteren zo belangrijk is

Als horecaondernemer wilt u het beste voor uw klanten. Het interieur, de service en het personeel dragen zeker bij aan de totale beleving. Maar de akoestiek heeft minstens zoveel invloed en is al snel niet aangenaam. Voor uw beeld: een galmtijd boven de 0,8 seconden wordt al als storend ervaren. In grote ruimtes, waar harde materialen de boventoon voeren, is het helaas niet moeilijk om deze 0,8 seconden (en meer) te halen.

Galm overstemt letterlijk de service en het lekkere eten: doordat uw klant harder gaat praten om beter verstaanbaar te zijn, doet zijn buurman dat ook. Het resultaat? Een restaurant vol geïrriteerde klanten. U kunt deze vicieuze cirkel het beste doorbreken door het probleem letterlijk bij de bron aan te pakken.

Geen zorgen, daar hoeft uw interieur niet onder te lijden.

Inspirium

Een passende oplossing voor elke ruimte

Nadat er is gemeten waar de galm ontstaat, geven we advies. Het advies gaat gepaard met een voorstel en indien wenselijk een ‘moodboard’. Deze biedt inspiratie en geeft een beeld van de mogelijkheden in producten. Op die manier worden akoestische producten afgestemd op uw interieur. Het resultaat: een smaakvolle aanvulling op de aankleding van uw zaak én een aangename akoestiek. U en uw klanten merken niet eens dat de toegevoegde elementen zijn geplaatst om de galm te reduceren.

Mood ginsumclub

Om bovenstaande te realiseren, gaan wij als volgt te werk:

  1. Incatro meet en beoordeelt de akoestiek;
  2. vervolgens bespreken we de problemen en wensen;
  3. samen met u bepalen wij waar het absorberende materiaal wordt geplaatst;
  4. aan de hand van het advies brengen we de creatieve en technische mogelijkheden in kaart (maatwerk!);
  5. Samen met u of uw interieurontwerper creëren wij een mooie look-and-feel;
  6. en Incatro ontwikkelt en monteert de producten op basis van het ontwerp (en binnen het gestelde budget).

In de praktijk: The Gin Sum Club

The Gin Sum Club in Haarlem heeft inmiddels goede akoestiek – zónder dat er grote aanpassingen zijn doorgevoerd in het interieur. Bij deze horecaonderneming werd een galmtijd gemeten van 1,44 seconden. Op basis van een moodboard en in samenwerking met de interieurdesigner DAPH Studio werden onder andere ARTcurtain gordijnen en een ARTwall toegevoegd om de galmtijd terug te dringen naar 0,6 seconden.

Lounge

Vindt u het lastig om een beeld te vormen van stijlvolle akoestische oplossingen? Kom dan langs bij Inspirium in Breda. Incatro is sinds begin dit jaar officieel partner. Veel van onze oplossingen kunt u bij het Inspirium zien en ervaren.

Inspirium is een grote belevingswereld van 7.000m2 op het gebied van gastvrijheid en interieur. Zestien partners, waaronder Incatro, inspireren u op het gebied van interieur, techniek, equipment, dienstverlening en kennisevents.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★