Bel mij

Galm

Een holle klank - of een galm - ontstaat in woonruimten als geluidsgolven ongehinderd kunnen reflecteren op harde, strakke oppervlakken.

Omdat het gereflecteerde geluid later dan het directe geluid bij een ontvanger binnenkomt, kan het de verstaanbaarheid van het directe brongeluid (bijvoorbeeld spraak of muziek) nadelig beïnvloeden.

Incatro biedt oplossingen om deze ongewenste reflecties zoveel mogelijk te verminderen. Dat gebeurt door hoog-absorberende materialen in de ruimte aan te brengen. Dat kan met ARTpanel - als een decoratief kunstwerk aan de muur, met ARTwall - dat een complete wand akoestisch isoleert, of met ARTceiling dat ongewenste akoestische reflecties op smaakvolle wijze via het plafond absorbeert.

Een praktische vuistregel voor de benodigde grootte is de volgende. Bereken de inhoud van uw ruimte - bijvoorbeeld de woonkamer - in kubieke meters. Acht procent van dat getal is het oppervlak in vierkante meters dat u van ARTpanel nodig heeft om de ruimte akoestisch te optimaliseren. Voor keukenruimtes ligt deze norm iets hoger, rond tien procent.