Incatro nieuwbouwhuis AR Tceiling 3

Akoestiek verbeteren nieuwbouwhuis

Akoestiek verbeteren in de woonkamer en keuken

Akoestiek in woonkamer en keuken

De bewoners van dit huis merkten dat de akoestiek in de keuken annex woonkamer zo slecht was dat wanneer de kinderen speelden het voeren van gesprekken of het lezen van een krant of boek, nagenoeg onmogelijk was.

De familie zocht daarom contact met Incatro om samen de akoestiek in huis te verbeteren.

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Groenekan
Ruimte
Woonkamer en keuken
Geleverde producten
ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro nieuwbouwhuis AR Tceiling 1

Hinderlijke nagalm in huis.

Wat we veel zien in nieuwbouwwoningen is dat gekozen wordt voor een strak interieur. Dit gaat vaak ten koste van de akoestiek in huis.

Ook deze woning bestaat voornamelijk uit harde reflecterende oppervlakten die het geluid direct terugkaatsen. Dat het huis dus zo galmde is niet gek .

Incatro nieuwbouwhuis AR Tceiling 5

Akoestische meting en advies

Een adviseur van Incatro bezocht de familie thuis en deed een akoestische meting om vast te stellen hoe hard het galmde.

Om vervolgens te bepalen hoeveel absorptie de familie nodig had, werd de volgende vuistregel gehanteerd: plaats 10 procent van de inhoud van de ruimten aan vierkante meters akoestische panelen.

Incatro nieuwbouwhuis AR Tceiling 2

Akoestisch plafond

De bewoners moesten wel even wennen aan het idee van akoestische plafondpanelen. Ze waren vooral bang dat het de ruimte gevoelsmatig zou verkleinen en dat ze continu het gevoel zouden hebben dat er hen iets boven het hoofd hing.

Na een persoonlijk gesprek met Incatro en het zien van een aantal voorbeelden, koos de familie toch voor een ARTceiling op drie plekken: boven de eettafel, in de doorgang van eet- naar de zitkamer en in het zitgedeelte in de woonkamer.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Investering meer dan waard

De familie is blij met de gekozen oplossing: “Met een paar akoestische panelen aan het plafond, is de akoestiek in huis aanmerkelijk verbeterd. Het zicht blijft nog een beetje wennen, maar de galm is weg en daarmee is het de investering meer dan waard.”

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★