Akoestiek verbeteren nieuwbouwhuis

Benieuwd naar de akoestische oplossingen van Incatro voor thuis? Kijk hier hoe anderen de akoestiek in een nieuwbouwwoning verbeterden met plafondplaten.
Artceiling 57mm 43 doorvoer lampen incatro

Benieuwd naar de toepasbaarheid van de akoestische oplossingen van Incatro? Wij laten u iedere maand binnen kijken bij een van onze klanten. De eerste uit deze reeks betreft een nieuwbouwwoning van een gezin met kinderen. De akoestische uitdaging: een hinderlijke nagalm in huis.

Wat we veel zien in nieuwbouwwoningen is dat gekozen wordt voor een strak interieur. Dit gaat vaak ten koste van de akoestiek in huis. De bewoners van dit huis merkten dat de akoestiek in de keuken annex woonkamer zo slecht was dat wanneer de kinderen speelden het voeren van gesprekken of het lezen van een krant of boek, nagenoeg onmogelijk was. De familie zocht daarom contact met Incatro om samen de akoestiek in huis te verbeteren.

Dat het huis zo galmde is niet gek. De woning bestaat voornamelijk uit harde reflecterende oppervlakten die het geluid direct terugkaatsen. Op basis van de door de familie gestuurde foto’s en plattegrond, concludeerde een van de akoestiek adviseurs van Incatro al snel dat er weinig wand-ruimte was om akoestische oplossingen toe te passen. Het plafond bood hier des te meer ruimte voor.

Een adviseur van Incatro bezocht de familie thuis en deed een akoestische meting om vast te stellen hoe hard het galmde. Om te bepalen hoeveel absorptie de familie nodig had, werd de volgende vuistregel gehanteerd: plaats 10 procent van de inhoud van de ruimten aan vierkante meters akoestische panelen.

Artceiling 57mm 68 incatro

De bewoners moesten wel even wennen aan het idee van akoestische plafondpanelen. Ze waren vooral bang dat het de ruimte gevoelsmatig zou verkleinen en dat ze continu het gevoel zouden hebben dat er hen iets boven het hoofd hing. Na een persoonlijk gesprek met Incatro en het zien van een aantal voorbeelden, koos de familie toch voor akoestische plafondpanelen op drie plekken: boven de eettafel, in de doorgang van eet- naar de zitkamer en in het zitgedeelte in de woonkamer. De familie is blij met de gekozen oplossing: “Met een paar akoestische panelen aan het plafond, is de akoestiek in huis aanmerkelijk verbeterd. Het zicht blijft nog een beetje wennen, maar de galm is weg en daarmee is het de investering meer dan waard.”

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★