Akoestiek voor de thuisbioscoop

Akoestiek voor een thuisbioscoop in de kelder

Kelder ombouwen tot thuisbioscoop

Een grote wens van deze familie was om één van de kelderruimtes om te bouwen tot een thuisbioscoop. Met een mooi groot scherm, goede geluidsapparatuur en een gezellige lounge zit met bar.

Een mooie klus waarbij we vanaf het eerste moment betrokken zijn geweest. Dat gaf ons de mogelijkheid om samen met de klant de ruimte “in te richten” en op de meest optimale plekken te voorzien van de juist akoestische oplossingen.

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Maastricht
Aantal m2
22,5 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Kelder - thuisbioscoop

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vader en zoon wilden graag een kelderruimte ombouwen tot een thuisbioscoop met een ultieme ervaring. Op basis van ons blog “Wat is een goede ruimte-akoestiek voor mijn studio, home cinema of HiFi luisterkamer?” kwamen ze bij ons terecht. Ze hadden ook andere partijen benaderd maar die waren voornamelijk gespecialiseerd in het bouwen van een complete thuisbioscoop. En dat was niet de bedoeling. Dus gingen ze op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in akoestiek.

Incatro had toevallig kort daarvoor ook bij een andere particuliere klant de akoestiek voor een thuisbioscoop geregeld. Dus konden we hen meteen meenemen in dat traject en hoe we dit voor hen konden realiseren.

Incatro woonhuis thuisbioscoop home cinema situatie voor verbouwing

Van wens naar plan

Omdat de ruimte nog helemaal niet was ingericht als thuisbioscoop had het doen van een akoestische meting geen nut.

We hebben de klant eerst bij ons in de showroom uitgenodigd om hun wensen te bespreken en alvast te laten zien welke mogelijkheden er zijn. Dit heeft hen doen overtuigen dat ze inderdaad bij ons aan het goede adres waren.

Vervolgens is onze akoestiek adviseur Oscar Lommen op locatie geweest. Op basis daarvan heeft hij een akoestisch plan gemaakt.

Incatro woonhuis thuisbioscoop home cinema 3

Ultieme geluidsbeleving

Om reflecties tegen het plafond te voorkomen hebben we een ARTceiling, één van onze akoestische plafondoplossingen, met een 58 mm profiel van 3 bij 4,5 meter aangebracht. Voorkeur ging uit naar een 89mm dikke akoestische plafondpaneel maar door de beperkte hoogte ging dat niet.

Op de wanden aan de zijkanten van de ruimte en de achterwand werden een 5-tal ARTpanel 89 mm geplaatst, met daarin verwerkt ook een aantal diffusie panelen.

Dit 89 mm paneel zorgt ervoor dat ook de laagfrequente tonen goed geabsorbeerd worden en de reflecties in de bastonen weggefilterd worden. De diffusie panelen zorgen ervoor dat het geluid gelijkmatiger verdeeld wordt over de ruimte, wat de totaalbeleving ten goede komt.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Een mega beleving

De klant vertelt in een bedank-mailtje naar ons: "Het heeft eventjes geduurd voordat wij alles klaar hadden, maar inmiddels is onze thuisbioscoop een feit en zijn we heel blij met het eindresultaat!! Wat een geluid…. Bizar gewoon hoe mooi en intens, een mega beleving!

Zeker als je de Dolby Atmos testsounds via de Xbox laat afspelen, het surround geluid, de bass (die zelfs op 0 staat), je voelt je lichaam trillen hahaha."

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★