Proud Partner of Inspirium

Bij het ontwerpen en inrichten van het nieuwe Inspirium Amsterdam werd Incatro gevraagd de best passende oplossing te vinden.

Inspirium Breda is in 2011 geopend. In 2017 is de locatie in Breda in compleet vernieuwde vorm geopend. In de afgelopen periode is daar een nieuwe locatie in Amsterdam bijgekomen, de voormalige Horecawerf is omgedoopt tot Inspirium Amsterdam. De organisatie werkt samen met diverse partners om de inrichting van hun klantlocaties zo optimaal mogelijk te maken. Ook Incatro draagt als partner bij aan diverse projecten. Samen met in totaal 20 partners heeft het Inspirium in Breda én Amsterdam vormgegeven. Hier krijgt de klant een goed beeld van een gastvrije ruimte, met oog voor gastbeleving en een goede akoestiek. Bezoekt u één van de locaties van het Inspirium? Dan wordt u ontvangen door de gastvrouw of gastheer die voor u de connecties maakt met de benodigde partners

IMG 2472

Samenwerking met Inspirium Amsterdam en Breda

Bij het ontwerpen en inrichting van het nieuwe Inspirium Amsterdam, kwam al gauw de akoestiek van de ruimte om de hoek kijken. Meerdere ruimtes van het Inspirium hadden een bijzonder slechte akoestiek waar Incatro de best passende oplossing voor diende te vinden. Zodra het hele gebouw kaal gestript was en er praktisch gezien alleen een industriële unit stond, kon Incatro zijn gang gaan.

Het was een uitdaging om van de verschillende ruimtes één geheel te maken met de juiste materiaalsoorten en het absorberen van het geluid. Het was voor Incatro mogelijk om meerdere oplossingen voor alle ruimtes in te bedenken en leveren. Deze oplossingen bestaan uit muurproducten, plafonds en op zichzelf staande elementen.

De architect van het Inspirium in Amsterdam had hele specifieke wensen. U kunt zijn handtekening in het hele gebouw en interieur terugvinden. Om aan zijn wensen te voldoen, hebben wij een prachtig, zwevend plafond ontworpen, bestaande uit een heleboel soorten ongebruikelijke figuren. Dit creëert in zijn geheel een prachtig beeld in de overkoepelende stijl van het Inspirium.

Bij het Inspirium hebben wij de volgende producten geleverd:

Bekijk de hele video waarin Carl vertelt over de bijdrage van Incatro aan het Inspirium:

ARTbase

Bij de nieuwe showroom in Amsterdam heeft Incatro ook gebruik gemaakt van ARTbase. Met de ARTbase kun je de akoestiek én design in uw huis of werkomgeving verder perfectioneren. De ARTbase is een akoestische zuil die het geluid in de omgeving verbetert. Dit doet hij door het geluid van de (na)galm te absorberen. Dankzij deze innovatieve technieken maakt de ARTbase het zelfs mogelijk om de lagere tonen te absorberen! De zuil biedt altijd dé oplossing voor uw akoestiek. Zelfs als u weinig ruimte hebt aan wanden of plafonds of als u bewust niets wilt ophangen.

Technische specificaties van de ARTbase zuil:

  • Gemaakt uit aluminium (3 mm, poedercoating), gevuld met diverse geluid-absorberende materialen en rondom met stof bespannen;
  • 10 mm hoge verstelbare kunststof voeten. Of naar keuze, 45 mm hoge geremde wielen;
  • Afmetingen: 355 mm x 355 mm x 1620 mm (inclusief voet);
  • Gewicht: 22,4 kg;
  • Standaard-profielkleur: antraciet-zwart (RAL 7021 of wit RAL 9016);
  • Standaard stof: Gabriel Runner & Omega
  • Luxe stoffen: PONGS Silencio.

Resultaat Inspirium

De samenwerking van de verschillende partners bij het Inspirium heeft geleid tot een inspirerende en indrukwekkende omgeving, waar bestaande en toekomstige klanten hun eigen stijl kunnen bepalen. Bent u benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan eens langs in één van de twee showrooms van het Inspirium in Amsterdam of Breda.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★