Zelf akoestische panelen maken? Dit is wat u moet weten.

Slechte akoestiek, storende galm of een ‘holle’ klank in uw werk- of privéruimte kunnen zorgen voor problemen. Een goed akoestiek paneel kan deze problemen oplossen. U kunt ervoor kiezen om zelf een paneel te maken, maar dit kan erg nadelig uitpakken. Lees in dit blog wat u zelf kunt doen en wat u beter aan een expert kunt overlaten.

Akoestische panelen worden vaak gebruikt om slechte akoestiek, galm en holle klanken te verhelpen. De reden waarom juist deze panelen worden geplaatst, is omdat ze een indrukwekkende geluids-absorptiewaarde hebben van 95%. De panelen zuigen de storende geluidsreflecties op wat kan zorgen voor een verbetering van de concentratie en een vermindering van stress.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Nadelen zelf paneel maken

Waarom u niet zelf akoestische panelen moet ontwikkelen: de nadelen

Akoestische panelen ontwikkelen: doe je het zelf, of niet? Het is lastig om zelf akoestische panelen te ontwikkelen die ook nog eens effectief zijn. We zetten de nadelen van het zelf realiseren voor u op een rij.

Gevaarlijk

Wanneer u niet weet wat u precies moet doen, en hoe u dit moet aanpakken dan kan het erg gevaarlijk zijn om zelf panelen te maken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Lastig

Als u zelf aan de slag gaat betekent dit ook dat u zelf een ontwerp moet maken. Ook moet u uitzoeken welk systeem u wilt toepassen en welke materialen hierbij horen. Dit samen maakt het een lastige klus, zeker als u geen expert bent.

Groot netwerk nodig

Door de verschillende producten die u nodig heeft, zal u bij diverse partijen langs moeten. Denk bijvoorbeeld aan een partij waar u hout moet kopen en een partij waar u textiel moet halen. Het is handiger als er een groot en betrouwbaar netwerk is met partijen die dit voor u kunnen regelen. Toch is dit vaak niet het geval als wanneer u zelfstandig te werk gaat.

Duur

Het ontwikkelen van panelen blijkt achteraf vaak duurder te zijn dan als u een professional inhuurt. Dit komt onder andere omdat u materialen vaak in kleine aantallen koopt, wat vaak duurder is dan het aanschaffen van materialen in grote getale.

Kwaliteit niet optimaal

Als het ontwikkelen van een paneel gelukt is dan bestaat er altijd nog de kans dat de kwaliteit niet optimaal is. Dit kan ervoor zorgen dat al u werk voor niks is geweest, want als een paneel het geluid niet goed absorbeert dan heeft u er helaas niks aan.

Fotoprint niet wisselbaar

Bij INCATRO is het mogelijk om het de fotoprint op het zichtvlak aan te passen wanneer u uitgekeken bent op de afbeelding. Door een doorontwikkeld systeem en profiel is het gemakkelijk om de foto’s te wisselen. Bij een paneel dat zelf ontwikkeld kan dit niet doordat u de fotoprint vastniet aan de frame.

Akoestische panelen door INCATRO: de voordelen

De beste optie is akoestieke panelen te laten maken door professionals. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk én goed kan? Bij INCATRO bent u verzekerd van goede panelen, wij zijn namelijk al meer dan 25 jaar de expert op het gebied van ruimte akoestiek. Een aantal voordelen die wij bieden zijn:
• Eigen systemen en eigen professionals voor het hele traject;
• We denken mee over het design en de esthetiek van uw ruimte;
• We bieden maatwerk;
• Tevredenheidsgarantie;
• We gaan milieubewust te werk (ISO 14001);
• Alle materialen zijn gerecycled of recyclebaar in de toekomst;
Onze akoestische panelen zijn 100% garandeerde kwaliteit.

Voorbeelden van onze akoestieke panelen

Paneel 1 300x214

Wat kunt u dan wel zelf doen?

Als u dan toch zelf nog wat wilt doen dan is dat mogelijk. De akoestische panelen van INCATRO worden voor gemonteerd en kant-en-klaar geleverd, maar u kunt deze wel zelfstandig monteren! Sterker nog, dit gaat erg eenvoudig met de bijgeleverde wandbeugels. Op deze manier kunt u zelf toch nog een beetje aan de slag.

Paneel 2 300x226
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★