Perfecte akoestiek in een vergaderzaal

Uw werkgever heeft een belangrijke mededeling, maar hij is lastig te verstaan en collega’s beginnen daardoor zacht met elkaar te praten. Er ontstaat geroezemoes. Aan het einde van de vergadersessie bent u uitgeput en heeft u er maar weinig over opgestoken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe zorgt u voor een effectieve bijeenkomst? Vrij simpel: door de akoestiek in een vergaderzaal te verbeteren.

Klap eens in uw handen

Wilt u zeker weten dat de ruimteakoestiek in uw vergaderruimte niet in orde is? Klap dan eens een keer hard in uw handen. Klinkt de ruimte als een kelder of badkamer? Dan heeft u last van galm, reflecties of flutter. Flutter echo is een kort en ‘ketsend’ geluid dat nog lang hoorbaar is en komt voor in ruimtes waar harde, vlakke wandoppervlakken recht tegenover elkaar staan.

1 incatro vergaderzaal vcr 5 1024x622

De kenmerken van een goede vergaderzaal

Een vergaderzaal – waar effectieve bijeenkomsten plaatsvinden – heeft goede audio en video (denk hierbij aan schermen, microfoon en speakers) en een hoge licht- en luchtkwaliteit. Daarnaast is het erg belangrijk dat men op comfortabele stoelen zit, afgesteld op de tafels. De temperatuur wordt er als aangenaam ervaren. De inrichting van een vergaderzaal straalt rust uit en last-but-not-least; de akoestiek is er perfect.

4 incatro vergaderzaal vcr 27 1024x713

Een audio- en of videoconference installatie is in vele vergaderruimtes een must, maar een installatie alleen is niet voldoende om het beste geluid te creëren. De ruimteakoestiek moet namelijk op orde zijn om de (media)installatie tot z’n recht te laten komen. Dat doet u door voldoende en kwalitatieve absorberende materialen in de ruimte te plaatsen om galm te reduceren. Maar waar worden deze materialen geplaatst?

3 incatro vergaderzaal vcr 24 1024x638

Zo verbetert u de akoestiek in een vergaderzaal

Door de huidige akoestieksituatie in kaart te brengen, kunnen wij advies uitbrengen over de posities van de geluidsabsorberende benodigdheden. Denk hierbij aan het plaatsen van akoestische panelen, plafondelementen of wandpanelen. We leveren maatwerk en voeren de akoestiek verbeteringen door op projectieschermen en camera’s. We maken zelfs akoestische projectie- en beamerschermen. De nagalmtijd wordt verminderd waardoor de spraakverstaanbaarheid verbetert en geluidsoverlast wordt opgeheven. Het resultaat is een efficiëntere communicatie.

Meer weten?

Wij vertellen u graag meer over de akoestiek op kantoren.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★