Akoestische oplossingen voor een aangename werkomgeving

Dat akoestische oplossingen resulteren in een aangename werkomgeving, is algemeen bekend. Door galm te laten verdwijnen kunt u in alle rust met uw collega’s praten, een presentatie geven en een luisterend oor bieden. Maar welke akoestische oplossingen heeft u hiervoor nodig?

Slechte akoestiek is een onderschat probleem binnen veel organisaties. Wist u dat een rumoerige werkomgeving resulteert in verminderde productiviteit, concentratieproblemen, stress? Ga maar na:

 • Per auditieve onderbreking verliest een gemiddelde werknemer 10-15 minuten aan concentratie.
 • Uit onderzoek van IPSOS blijkt dat dit oploopt tot wel 86 minuten (!) per dag, per werknemer.
 • Uit onderzoek van het CBS en TNO blijkt dat deze continue interrupties stressverhogend werken.

Dat, terwijl een efficiënte en productieve werkomgeving vrij eenvoudig is gerealiseerd. Mits het correct gebeurt én met de juiste akoestische oplossingen. Alleen dan wordt galm gereduceerd en kunnen uw werknemers zonder auditieve onderbrekingen aan de slag.

Maar wat zijn de juiste akoestische middelen voor uw akoestiekprobleem? Dat leest u in ons artikel.

2019 blog AR Tpanel 1

Op maat gemaakte akoestische oplossingen voor uw werkomgeving

Een beetje galm reduceren lijkt geen moeilijke klus en misschien zelfs iets wat u zelf kunt doen… Maar niets in minder waar: pas nadat er een goede akoestiekmeting is uitgevoerd, wordt bepaald welke akoestische producten waar worden geplaatst voor het meest optimale resultaat.

In dit artikel staan wij stil bij onze akoestische producten. Deze producten worden in-house voor u ontworpen en geproduceerd, door echte vakmannen:

 • ARTpanel ‘Rondo’
 • ARTbase
 • ARTbreeze
 • SOUNDleaves
 • ARTdeskscreen
 • ARTspecials

ARTpanel Rondo, dé enige, echte ronde akoestische oplossing

Akoestische panelen hoeven niet per se rechthoekig of vierkant te zijn. U kunt ook kiezen uit andere vormen! Met de Rondo gaat u voor een mooie, ronde vorm die rechte lijnen doorbreken. De Rondo is zowel geschikt voor de muur als het plafond.

2019 blog AR Tpanel rondo

Rondo wordt in onze eigen werkplaats gemaakt van een aluminium omlijsting en een kwalitatieve stof. U kunt kiezen voor een effen kleur, maar het is ook mogelijk om dit ARTpanel van een foto of afbeelding te voorzien.

Daarnaast heeft u keuze uit 3 verschillende randkleuren en doorsnedes (van 120 tot en met 180 centimeter).

ARTbase, de stijlvolle akoestische zuil

Ziet u het niet zitten om akoestische panelen op te hangen, mag u geen gaten boren in de muren of heeft u simpelweg geen plek aan de wand of het plafond? Dan biedt de ARTbase een effectieve oplossing. De zuil verbetert de spraakverstaanbaarheid en absorbeert al vanaf 125 Hz.

Deze eenvoudig verplaatsbare akoestische zuil reduceert niet alleen de galm in de werkruimte, maar is ook zeer stijlvol. Zo kunt u ARTbase gebruiken als sokkel waarop kunstwerken en planten volledig tot hun recht komen.

2019 blog AR Tbase 1

De zuil is 160 centimeter hoog en 35 x 35 centimeter breed. De kleur van het profiel is antraciet (RAL7021).

Met de ARTbase een makkelijk verplaatsbare akoestische zuil, verbetert u niet alleen de akoestiek in de ruimte, maar haalt u ook design in huis.

ARTbreeze, hangende ruimtedelers

Akoestische panelen strak tegen het plafond monteren, is mogelijk. Maar houdt u van een speelse uitstraling? Laat ze dan hangen voor een uniek effect! Dat kan met de ARTbreeze. Het is leuk om te zien en effectief, want de werkruimte wordt opgedeeld zonder de openheid te verliezen. Daarom is deze oplossing geschikt voor bijvoorbeeld rumoerige kantoortuinen.

Bij INCATRO kiest u uit diverse stoffen en prints, die in de frames worden gespannen. De ARTbreeze is dubbelzijdig en werkt als een breedband-absorber in midden- en hoge frequentiebereik. De panelen staan in verbinding met verstelbare staalkabels.

2019 blog AR Tbreeze 2

En… Ze wegen niet veel! Dus heeft uw kantoor of werkruimte een systeemplafond? Dan biedt dat geen enkel probleem.

SOUNDleaves, flexibele, frisse designelementen

Tot onze nieuwste producten behoren de SOUNDleaves. Deze flexibele akoestische oplossing plaatst u waar u zelf wil en verhoogt direct de privacy tijdens (telefoon)gesprekken. Het bladvormige paneel – geleverd in frisse, natuurlijke kleuren – absorbeert overmatig geluid én zorgt voor een mooie scheiding tussen bureaus, zodat een rustige werkplek in een handomdraai is gecreëerd.

U kiest uit diverse series – zoals de DESKseries, WALLseries, AIRseries en FLOORseries – zodat u één geheel creëert en tegelijkertijd de akoestiek optimaal verbetert.

ARTdeskscreen light, bureauschermen

Werkt u met zit-sta bureaus én heeft u behoefte aan meer privacy? Dan kunt u kiezen voor de ARTdeskscreen light. Dit bureauscherm is dubbelzijdig geluidsabsorberend en plaatst u eenvoudig met klemmen aan uw bureau. Dus wilt u even werken aan een staplek? Geen probleem: het scherm beweegt gewoon mee zodra u uw tafel verstelt.

Net zoals bij al onze andere producten, bepaalt u zelf hoe de ARTdeskscreen eruit komt te zien. U kiest uit diverse stoffen en afmetingen, zodat het element feilloos aansluit op uw werkomgeving.

Het bureauscherm realiseert niet alleen een goede afscherming, maar verhoogt ook de spraakprivacy. Wilt u bellen? Dan kunt u dat gewoon aan uw werkplek doen, zonder dat u uw collega’s stoort. Daarom is dit product zeer geschikt voor kantoortuinen, callcentra of grote(re) werkomgevingen.

ARTspecials, combipaneel en het mospaneel

We sluiten af met onze specials: het comb-paneel en het mospaneel.

Combipaneel

Ons combi-paneel is ontzettend praktisch en tegelijkertijd uniek om te zien! Het combi-paneel bestaat (zoals de naam al doet vermoeden) uit verschillende delen:

 • Een deel in unikleur,
 • een deel in print,
 • en een niet-akoestisch deel (namelijk, een magnetisch whiteboard).

Mospaneel

Een werkomgeving met planten is fijn! Een werkomgeving met planten resulteert namelijk in 15-19% meer productiviteit, blijkt uit onderzoek van Ambius. Wij ontwikkelden samen met onze partner Hydrozorg het mospaneel. We bekleden een ARTpanel met mos voor een mooie, natuurlijke uitstraling met maximale geluiddemping.

2019 blog mospaneel
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★