Akoestiek verbeteren op kantoor doet u zelf, toch?

Een beetje galm reduceren moet niet zo moeilijk zijn. U plakt wat noppenschuim onder de bureaus, plaatst gestoffeerde meubels en grote planten tussen de werknemers en klaar-is-kees! De akoestiek is geregeld. Maar helaas – zo werkt het niet in de praktijk.

Het geluid van pratende mensen verdwijnt namelijk niet onder stoelen of tafels. U werkt bóven de tafel – op spraakniveau – om galm te reduceren. Akoestische panelen of grotere naadloze wanden akoestische bieden de oplossing, maar niet álle akoestische producten geven het gewenste effect. Hoe onderscheidt u een goed akoestiek product van een ‘sjoemelproduct’? Wij geven een aantal tips!

Het probleem van de kantoren van nu

Vroeger bestonden kantoren uit kleine ruimten, ingericht met vloerkleden en zware gordijnen. Nu zien we grote kantoortuinen met wit gestucte muren, veel glas en een moderne inrichting. Helaas heeft die mooie strakke afwerking van uw kantoor een donkere kant: galm. Het zetten van koffie, het voeren van gesprek of het plegen van een telefoontje leidt al snel tot ergernis bij collega’s en zelfs tot gezondheidsproblemen. “Gewoon” online wat akoestische producten bestellen lijkt de oplossing: het liefst zo goedkoop, onzichtbaar en realiseerbaar mogelijk.

Helaas komt er meer bij kijken. Een goed advies is namelijk minstens zo belangrijk als de producten zelf. U kunt bijvoorbeeld akoestische panelen laten plaatsen op de muur of het plafond, die perfect aansluiten op het interieur. Maar let op! De panelen moeten bepaalde absorptiewaarden hebben en op de juiste plek worden geplaatst. Gebeurt dat niet op de juiste manier, dan heb je waarschijnlijk veel geld uitgegeven maar niet het gewenste resultaat.

3 artbreeze 1 300x224
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan

Hoe akoestiek écht wordt verbeterd

Als een akoestiekbedrijf al met panelen bij u op de stoep staat (zonder de ruimte te hebben geanalyseerd), dan moet u zich misschien afvragen of het akoestische probleem wel wordt opgelost. Perfecte akoestiek wordt pas gerealiseerd nadat de ruimte uitgebreid is gemeten, bekeken en beluisterd. Om de juiste producten op de juiste plek te plaatsen, is het cruciaal om te weten waar het geluid weerkaatst en hoe de ruimte wordt gebruikt.

Daarom kunnen geluidsabsorberende materialen niet lukraak worden geplaatst. Specialisten gebruiken apparatuur om galm te meten en exact beeld te krijgen van de situatie. Vervolgens worden de producten, zoals akoestische panelen, erop afgestemd en geplaatst. De monteurs gaan zeer vakkundig te werk. Zij verbeteren niet alleen de ruimteakoestiek, maar ook de spraakverstaanbaarheid en privacy van uw medewerkers.

Op maat gemaakte, stijlvolle oplossingen

Nadat we het geluid uw kantoorruimte hebben geanalyseerd, gaan we aan de slag met de vervaardiging van kwalitatieve producten in onze eigen fabriek. Al onze producten worden getest in het lab. We maken de voortplanting en bewegingen van geluid zichtbaar en zien exact hoe onze producten de galm reduceren. Zo meten we wat er minimaal nodig is om een akoestisch probleem effectief op te lossen.

Onze producten verbeteren niet alleen de akoestiek, maar verrijken ook uw interieur (mits wenselijk). De akoestische wand- en plafondpanelen van INCATRO nemen vormen aan die het beste passen bij de look-and-feel van uw kantoor.

2 artbreeze 3 300x226

We maken maatwerk en voorzien zelfs holle en bolle wanden van onze producten. Zo leveren wij bijvoorbeeld onze scheidingswanden en schermen met afgeronde hoeken, om ze perfect aan te laten sluiten op meubels of balies.

Als u de akoestische producten liever niet aan de wand of tegen het plafond plaatst (vanwege klimaatsystemen en/of betonkernactivering), kies dan voor de nieuwe ARTbreeze of ARTsepa. Deze zijn licht van gewicht en hangen we aan bestaande systeemplafonds om de akoestiek te verbeteren. Ook kunt u deze als bureauschermen inzetten met handige klembeugels. Een perfecte oplossing voor zit-en-sta-bureaus.

1 artwall tegen bestaand holle wand kastmeubel 300x217
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★