Zorgorganisatie Stichting Land van Horne in Weert

Vaste akoestiekpartner voor woonzorgorgansatie

Betrouwbaar partner in akoestiek

Als er problemen zijn met ruimte-akoestiek bij zorgorganisatie Stichting Land van Horne, wordt Incatro ingeschakeld voor de oplossing van de akoestiek problemen.

Of het nu gaat om kantoortuinen, bewonersruimte of gangen in het woonzorgcentrum. Incatro zorgt voor de juiste akoestische oplossing.

Opdrachtgever
Zorgorganisatie Stichting Land van Horne
Locatie
Weert
Aantal m2
250 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Open kantoortuin, gangen, patiëntenkamers, personeelsruimte

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Land van Horne is een zorgorganisatie met 18 woon-zorgcentra en kleinschalige woonvoorzieningen in de regio Noord-Limburg en een breed dienstenpakket. Met 2.600 medewerkers en 1.200 vrijwilligers bieden zij zorg (zoals verpleging, verzorging, thuiszorg, revalidatie, behandeling en dagactiviteiten) aan mensen in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren. Thuis, of dicht bij huis.

Belangrijk voor Land van Horne is het creëren van een plek waar je jezelf kan zijn, ook wanneer men op de hulp van anderen is aangewezen. Op een plek waar het welzijn en de gezondheid van de mens centraal staan, speelt geluid een belangrijke rol. Want als een cliënt of medewerker last heeft van geluid, komt dat niet ten goede van de gezondheid van deze mensen.

Incatro is al een aantal jaren vaste akoestiekleverancier van Land van Horne. In die jaren hebben we al diverse ruimtes voorzien van de juiste akoestische oplossing.

Hieronder een kleine selectie van wat we zoal gedaan hebben.

Incatro Land van Horne dienstencentrum 5

Dienstencentrum Land van Horne - Kantoren

In het kantoorgedeelte van de Poort van Limburg is het centrale dienstencentrum van Land van Horne gevestigd.

De kantoorruimte heeft een oppervlak van 4000 m2, verdeeld over 3 verdiepingen, en biedt plaats aan ongeveer 135 medewerkers. In opdracht van Health2 Work, één van de grootste ergonomisch adviseurs van Nederland, werd Incatro betrokken in het project ten behoeve van de akoestiek.

Om de kantoorakoestiek zo optimaal mogelijk te krijgen in een omgeving waar veel gesproken en gebeld wordt is er gekozen voor het aanbrengen van extra geluidsabsorptie in de vorm van 21 akoestische wandpanelen (ARTpanels, ARTwall), een aantal akoestische schermen (onze ARTscreen) en een 36-tal akoestische roomdividers in de vorm van afhangende ARTbreeze panelen. U kunt meer lezen over dit specifieke project in ons blog: Binnenkijken bij… Stichting Land van Horne.

Incatro Land van Horne Marienburgt gangen 4

Zorgcentrum Mariënburgt in Budel - Gangen van de gesloten afdeling

Mariënburgt biedt alle vormen van ouderenzorg onder 1 dak. Zo zijn er ook speciale appartementen voor ouderen met dementie.

Vaak staan de deuren van de verschillende appartementen open. Hierdoor reflecteren geluiden vanuit de appartementen, maar ook de geluiden van mensen die door de gangen zelf lopen, naar andere appartementen. Door de smalle gangen weerkaatst het geluid tegen de evenwijdig lopende muren en ontstaat er een flutterecho. Die gepaard gaat met een soort pulserende tik te horen die heel storend kan zijn.

Om dit probleem op te lossen is het nodig om de reflecties van de geluiden op de gang tegen te gaan en deze meteen zo goed mogelijk te absorberen. Ons advies was dan ook om op een aantal strategische plaatsen akoestische wandpanelen (ARTpanels) te plaatsen.

Om de rust zo veel mogelijk te bewaren is gekozen voor akoestische panelen met een rustige uni-stof of een print. In totaal ging het om 7 gangen en ongeveer 35 m2 aan extra absorptie.

Incatro Land van Horne St Martinus patientenkamers 1

Zorgcentrum Martinus in Weert - Extra geluidsabsorberende patiëntenkamers

Land van Horne biedt ook zorg aan mensen die door hun aandoening bewust of onbewust veel geluiden uitstoten.

Speciaal voor deze mensen heeft Land van Horne een aantal kamers beschikbaar waar het geluid dat wordt geproduceerd niet tot nauwelijks kan reflecteren maar juist maximaal wordt geabsorbeerd. Hierdoor wordt een fijne en rustige omgeving gecreëerd voor de cliënt.

Normaal zou een galmtijd van 0,6 aangenaam zijn voor een verblijfsruimte. In deze ruimtes hebben we de galmtijd teruggebracht naar 0,4 seconden. Om dit te bereiken hebben we een aantal akoestische wandpanelen (ARTpanel en ARTwall) toegevoegd, die enerzijds zorgen voor een aangenaam akoestisch klimaat en anderzijds volledig integreren met de al aanwezige inrichting. In totaal iets meer dan 24 m2 extra absorptie oppervlak.

Incatro Land van Horne ververshof weert 4

Zorgcentrum Ververshof in Weert - Bewonersruimte wordt personeelsruimte

Bij een verbouwing van een erker in woonzorgcentrum Ververshof in Weert kreeg de voormalige bewonersruimte een nieuwe bestemming, namelijk als personeelsruimte.

Deze verandering in bestemming zal ook zorgen voor een verandering in drukte in de ruimte. Er zullen veel meer personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarnaast spelen de gebogen vorm en de harde afwerking ook een grote rol.

Om problemen met de ruimteakoestiek te voorkomen was extra geluidsabsorptie noodzakelijk. Door de grote glasoppervlakken, een keukenblok en doorgangen is er geen ruimte aan de wand om akoestische wandpanelen op te hangen. Daarom is er gekozen voor het aanbrengen van 2 grote akoestische plafonds, in dit geval onze ARTceiling, tussen de inbouwspots. In totaal gaat het om een extra geluidsabsorptie oppervlak van 21 m2.

Onze akoestisch adviseur raadde wel nog aan om op een later moment akoestische gordijnen te plaatsen zodat deze de geluidsreflecties tegen het raam voor een groot gedeelte tegengaan.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★