Zorgcirkel Sint Nicolaashof in Volendam

Akoestiek verbeteren in de fysio ruimte en op kantoor

Zorgcentrum voor Volendammers

Zorgcirkel locatie Sint Nicolaashof in Volendam is een zorgcentrum bestaande uit een verpleeghuisgedeelte en huurappartementen. De meeste bewoners zijn échte Volendammers.

De problemen met akoestiek kwamen in dit geval voor in een 6-tal kantoorruimtes en in de fitnessruimte. Incatro werd ingeschakeld om de akoestiek te verbeteren.

Opdrachtgever
Zorgcirkel Sint Nicolaashof
Locatie
Volendam
Aantal m2
35 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Fysio ruimte en kantoorruimte
Geleverde producten
ARTwall ARTpanel

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag hier een offerte aan
Zorgcirkel Volendam AR Tpanel 2

Slechte verstaanbaarheid met negatieve gevolgen

De geluidsproblemen komen in dit geval voornamelijk voor in een 6-tal kantoorruimtes en in de fitnessruimte.

De kantoorruimtes zijn klein, met een hoog plafond en harde muren en vloeren. Op een relatief klein oppervlak zitten meerdere mensen te werken en wordt met enige regelmaat overleg gevoerd. Galm en echo zorgen ervoor dat men elkaar niet goed kan verstaan en last heeft van hinderlijke reflecties. De mensen in de kantoorruimte moeten extra moeite doen om zich te kunnen concentreren, zijn daardoor eerder moe en wellicht ook eerder gespannen en geïrriteerd.

De fitnessruimte kenmerkt zich ook door een harde vloer, harde muren en een hard plafond. De ruimte is ook hier relatief klein. Vaak zijn er meerdere mensen tegelijkertijd bezig op de apparaten, al dan niet onder begeleiding van een therapeut. Een verblijf in de ruimte is door de storende geluidsreflecties niet aangenaam. Men kan elkaar niet goed verstaan.

Zorgcirkel Volendam AR Tpanel 8

Toevoeging voldoende absorptie

Voor de kantoorruimtes is een toevoeging van absorptie geadviseerd in de vorm van akoestische panelen aan de muur. Deze ARTpanels werden voorzien van een print uitgezocht door de mensen zelf en met een link naar Volendam. Zo lijkt het net een schilderij en past het helemaal bij de rest van het interieur.
Per kantoor is 3,75 m2 absorberend oppervlak toegevoegd.

In de fysiotherapieruimte is in totaal 12,7 m2 aan absorptieoppervlak toegevoegd om zo de hinderlijke galm en echo weg te krijgen. De akoestische oplossing bestaat uit een grote ARTwall van 10 m2 en een mooi ARTpanel van 2,7 m2.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan
Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★