Waterzuiveringsbedrijf Siden Luxemburg

Samen met D.O.G. Objektdesign hebben wij een indrukwekkend akoestisch kunstwerk ontwikkeld dat bestaat uit 35 akoestische panelen.

Siden is een groot waterzuiveringsbedrijf in Bleesbruck, Luxemburg. Het bedrijf verwerkt en reinigt afvalwater van maar liefst 35 gemeenten. Siden heeft een groot terrein met meerdere waterzuiveringsinstallaties, bijgebouwen en een kantoorpand. Onlangs heeft Incatro innovatieve installaties geplaatst bij Siden voor een aangename akoestiek en prettige werkomgeving. Ook is er een indrukwekkend akoestisch kunstwerk ontwikkeld dat bestaat uit 35 akoestische panelen. Bent u benieuwd naar onze toepassingen? Lees dan verder en neem via dit blog een kijkje bij Siden.

Incatro is gevestigd in Roermond en heeft inmiddels een groot netwerk aan klanten opgebouwd in Nederland. De klanten van Incatro beperken zich alleen niet tot Nederland, ook in Duitsland, België en Luxemburg worden opdrachten voor klanten uitgevoerd. De klanten uit België worden bediend door de Belgische collega’s van Incatro in Gent en onze Duitse klanten worden geholpen door Incatro Nederland. Incatro Nederland heeft voor de opdrachtgever D.O.G. Objektdesign Aachen het project bij Siden uitgevoerd.

Projekt siden incatro 01604

Siden Luxemburg

Siden is een grote organisatie dat voor meer dan 83.000 inwoners water zuivert in Luxemburg. In meerdere panden op het terrein worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Het probleem bij Siden was dat de diverse ruimtes niet (goed) geluid absorbeerden. Geluid maakt of breekt vaak de beleving in een ruimte. In een kantooromgeving liggen afleidingen en irritaties door geluid vaak snel op de loer. Dit kan ervoor zorgen dat stress onder werknemers toeneemt, wat uiteindelijk kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bij Siden was geluid een storende factor en Incatro is ingeschakeld om dit te verhelpen.

Projekt siden incatro 01631

De opdracht: akoestische verbeteringen met sfeer

Op verzoek van D.O.G. Objektdesign Aachen plaatsten wij verschillende ARTwalls en ARTpanels bij Siden. Deze oplossingen zorgen niet alleen voor een betere opname van het geluid, maar ook voor een aantrekkelijke werkomgeving. In de vergaderruimtes van Siden zijn voornamelijk grote akoestische wanden geplaatst van type ‘ARTwall 57’. In de kantoorruimtes is er gekozen voor zelfstandige ARTpanels, of ARTpanels in een drieluik. Er is bewust gekozen voor een sfeervolle omgeving door gebruik te maken van panelen die foto’s van de natuur bevatten.

Projekt siden incatro 01599

Cirkelvormige ARTpanels

In het centrale trappenhuis van Siden zijn recentelijk circkelvormige ARTpanels geplaatst die de akoestiek optimaliseren. Deze ronde panelen zijn een kleurrijke opvulling van de ruimte en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Niet alleen in het trappenhuis, maar ook in meerdere vergaderhoeken zijn de circkelvormige panelen geplaatst. De cirkelvormige panelen zijn een nieuwe toevoeging in het assortiment van Incatro en kunnen ook in uw organisatie geplaatst worden.

Akoestiek kunstwerk

Het Kroonstuk is een akoestiek kunstwerk dat speciaal is ontwikkeld voor Siden. In de ontvangsthal van het bedrijf is het grote kunstwerk geplaatst. Het Kroonstuk bestaat uit 35 akoestische panelen die de 35 gemeentes vertegenwoordigen waar Siden het water voor zuivert. Bij dit kunstwerk is er gebruik gemaakt van zowel ons standaard 57mm profiel en het nieuw 89mm profiel.

Comp siden opening champagne
— Het Kroonstuk bestaat uit 35 akoestische panelen die de 35 gemeentes vertegenwoordigen waar Siden het water voor zuivert.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★