Verpleeghuis Catharinenberg in Oisterwijk

Akoestiek verbeteren in de gangen

De Kloostertuinen van de zusters

De Begijnhof in de nieuwbouw van woonzorgcentrum Catharinenberg heeft een grote glazen dakpartij en veel glas en harde materialen.

Incatro heeft in de uitsparingen van de gang 46 ARTwalls aangebracht ter verbetering van de akoestiek met een mooie print van de flora uit de voormalige kloostertuinen.

Opdrachtgever
Verpleeghuis Catharinenberg
Locatie
Oisterwijk
Aantal m2
110 m2 absorptie toegevoegd
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag hier een offerte aan

Mooie samenwerking

Woonzorgcentrum Catharinenberg in Oisterwijk biedt een warm thuis aan mensen met dementie. Daarnaast bieden zij ook dagactiviteiten aan thuiswonende ouderen die op zoek zijn naar dagbesteding en ontspanning.

Opdrachtgever voor dit project was Woningstichting Leystromen uit Rijen. Wijnen Bouw was betrokken als aannemer. Ellen Brouwers als beeldend kunstenaar.

Catharinenberg AR Twall Incatro 5

Akoestiek bij moderne nieuwbouw

In de nieuwbouw die begin 2012 in gebruik is genomen zijn 87 appartementen ondergebracht.

Om het gebouw niet te massaal te laten lijken, is het gebouw opgeknipt in verschillende delen. Niet alleen door het aanbrengen van glazen overgangen, maar ook door verschillende kleuren bakstenen te gebruiken. Elk appartement kent grote ramen en de gang heeft een grote glazen dakpartij.

Met al dat glas en harde materialen moest er ook aandacht besteed worden aan de akoestiek.

Catharinenberg AR Twall Incatro 8

Akoestische oplossing met stukje historie

De opdracht om de akoestiek te verbeteren in de gangen van de Begijnhof kregen we binnen via Wijnen Bouw. Ons advies was het plaatsen van 46 ARTwalls in de uitsparingen van de gang.

Ellen Brouwers, beeldend kunstenaar uit Oisterwijk, heeft bedacht om de akoestische panelen te voorzien van een print met reproducties van tekeningen van flora uit de kloostertuin. Afkomstig uit het archief van de zusters in Sint Agatha.

In totaal is er iets ongeveer 110 m2 aan extra absorptie aangebracht in deze gang, waardoor het een stuk aangenamer vertoeven is in deze prachtige open gangen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan
Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★