Verfraaiing van het binnenzwembad

Akoestiek verbeteren in het binnenzwembad

Holle klank in het zwembad

De particuliere klant had last van een holle klank in het zwembad thuis en wilde graag een mooie akoestische oplossing die een verfraaiing van de ruimte zou zijn.

Deze holle klank is een bekend probleem bij binnenzwembaden (badkamer akoestiek). Het aanbrengen van voldoende geluidsabsorptie is het enige wat helpt om dit tegen te gaan.

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Thorn
Aantal m2
18 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
binnenzwembad
Geleverde producten
ARTwall

Verfraaiing van de ruimte

De ruimte is groot, hoog en heeft veel glaswanden. Door alle harde oppervlakken inclusief het wateroppervlak krijgen geluidsgolven ongelimiteerd de gelegenheid om te reflecteren. Voldoende geluidsabsorptie lost dit op.

Grote wens van de klant was dat de akoestische oplossing ook een verfraaiing van de ruimte zou zijn.

Daarom is er gekozen voor één van onze akoestische wandpanelen, onze ARTwall. Deze is verdeeld in 3 panelen van elk 200 cm breed en 300 cm hoog. Samen goed voor 18 vierkante meter.

Deze muurvullende akoestische wandpanelen werden in 2 fasen bij de klant gemonteerd. Als eerste was er de montage van profielen en nadat de muren van stukwerk waren voorzien hebben wij de akoestische vulling aangebracht en de prints ingespannen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★