Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie in Roermond

Akoestiek verbeteren voor een conferentiecentrum

Van kleine meeting tot groot congres

Bij een vergadering geldt; alle focus op de boodschap en het doel van de meeting. Afleiding door overmatige galm of hinderlijke geluidsreflecties moet zo veel mogelijk voorkomen worden.

De hulp van Incatro werd ingeroepen om de akoestiek van een aantal vergaderzalen te verbeteren.

Opdrachtgever
Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie
Locatie
Roermond
Aantal m2
32,5 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Vergaderzalen
Geleverde producten
ARTwall ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Alles is mogelijk

Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie in Roermond heeft naast een hotel, een restaurant en een theater ook een aantal vergaderzalen waar men terecht kan voor congressen en evenementen tot wel 750-1000 gasten.

Voor elk evenement (of het nu gaat om groot congres, een productpresentatie of een jubileumfeest) wordt alles uit de kast gehaald. Niets is te gek. Als de gast maar tevreden is.

Incatro Theaterhotel de oranjerie horeca vergaderzalen AR Tceiling AR Twall 5

Akoestiek in de vergaderzaal

Een reden om een vergaderruimte of congreslocatie te huren, is vaak dat de groep te groot is om dit op een eigen locatie te doen of dat de aandacht voor het onderwerp van de bijeenkomst een bijzondere focus vraagt. Vaak wordt zo’n meeting ondersteund door de modernste audiovisuele middelen. Kortom, alle aandacht moet zijn voor de overdracht van de boodschap.

TheaterHotel de Oranjerie merkte dat de akoestiek bij een aantal vergaderzalen verbeterd kon worden. Na een gedegen akoestisch onderzoek inclusief nagalmmeting werd aangeraden om extra absorptiemateriaal te plaatsen.

Incatro Theaterhotel de oranjerie horeca vergaderzalen AR Tceiling AR Twall 1

Kleine vergaderzaal

De Mathieu Boessen zaal is een kleinere vergaderzaal van 30 m2 met een standaard boardroom opstelling. Om de akoestiek hier te verbeteren is gekozen voor één van onze akoestische plafonds.

De ARTceiling werd geplaatst in het midden van het plafond over de lengte van de tafel, tussen de ingebouwde spots. Er werd hierbij rekening gehouden met uitsparingen voor de luchtbehandeling.

Grote multifunctionele meeting ruimte

Ook voor de Joep Nicolas zaal op de 1e verdieping was extra absorptie nodig. Deze zaal heeft door zijn afmetingen veel verschillende mogelijkheden in gebruik. Hij is daarnaast ook nog te combineren met de Leo Franssen zaal tot een zaal van 481 m2!

Hier is gekozen om 2 ARTwalls, onze akoestische wandbespanning, aan te brengen op de “vaste” muren. Deze ARTwalls zijn bijna onzichtbaar aangebracht met doorvoeren voor wandcontactdozen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★