UMCG Beatrixoord in Haren

Akoestiek verbeteren in de centrale hal

Een goede ontvangst

De grote centrale hal van de in 2017 geopende nieuwe hoofdingang heeft een harde afwerking en veel glaspartijen.

Om ervoor te zorgen dat de akoestiek past bij de functie van de hal, werd Incatro ingeschakeld.

Opdrachtgever
UMCG Beatrixoord
Locatie
Haren
Aantal m2
10 m2 absorptie toegevoegd
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag hier een offerte aan

Centrale hal met meerdere functies

Bij UMCG Beatrixoord, het Centrum voor Revalidatie in Haren kan men terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat door een lichamelijke handicap of chronische ziekte.

In 2017 opende Beatrixoord, na een verbouwing van 2 jaar een nieuwe hoofdingang als start van de viering van haar 100-jarig bestaan. De grote centrale hal van het Beatrixoord dient als ontvangsthal, wachtruimte en is de centrale ontmoetingsplek binnen het gebouw. Het heeft een open karakter met veel glas en ook de 1e verdieping komt uit op deze centrale hal.

UMCG Beatrixoord Haren Marjan Bulder AR Twall 1

Hinderlijke geluidsreflecties

De afwerking van muren, vloer en plafond is hard. Daardoor krijgt geluid de kans om door de ruimte te reflecteren, waardoor er galm en echo ontstaat.

Mensen kunnen elkaar moeilijk verstaan en moeten extra moeite doen om te spreken en te horen. Een verblijf in de hal zou niet aangenaam zijn voor medewerker en patiënt.

Dat is de reden om akoestiek meteen mee te nemen in het ontwerp en uitstraling van de nieuwe hoofdingang.

UMCG Beatrixoord Haren Marjan Bulder AR Twall 2

Akoestische eye catcher

Om de galm en geluidsreflecties te verminderen is een flinke oppervlakte aan absorberend materiaal nodig. Ons advies was om een grote ARTwall op te hangen.

De akoestische wandbespanning heeft een afmeting van 2 meter breed en 5 meter hoog. En kwam op 80 cm boven de grond te hangen. In verband met de grote afmetingen werd de ARTwall terplekke gemonteerd.

Op de ARTwall werd een 10 m2 grote print gespannen met een stukje geschiedenis ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Beatrixoord. Het ontwerp hiervoor werd geleverd door Marjan Bulder van Buro Bulder.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan
Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★