Stichting Onderwijs Midden-Limburg in Roermond

Akoestiek verbeteren voor de kantine en de vergaderruimte

Rust voor het stafbureau

Bij het stafbureau van de SOML zitten het bestuur en de verantwoordelijken van de verschillende stafafdelingen zoals HRM, Finance en Huisvesting & facilitair.

Incatro werd gevraagd om de akoestiek van de vergaderruime en kantine in het souterrain te verbeteren.

Opdrachtgever
Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML)
Locatie
Roermond
Aantal m2
9 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Kantine en vergaderruimte
Geleverde producten
ARTpanel ARTceiling ARTbase

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

SOML is een Midden-Limburgse scholengemeenschap met 7 scholen voor voortgezet onderwijs. Bij deze scholengemeenschap krijgen zo’n 7000 leerlingen onderwijs van ongeveer 950 medewerkers.

Incatro SOML AR Tceiling AR Tpanel AR Tbase 3

Souterrain

De kantine van het stafbureau bevindt zich in het souterrain van het gebouw. Tijdens de galmmeting van onze akoestisch adviseur bleek de nagalmtijd 1 seconde, terwijl 0,5-0,6 seconde aangenaam zou zijn.

Het is een kleine ruimte met een laag plafond, afgewerkt met harde materialen. Galm en echo krijgen hierdoor alle gelegenheid. Ons advies: extra absorptie.

Vergaderruimte

De vergaderruimte op de begane grond van het gebouw wordt gebruikt voor bestuurs- en stafbijeenkomsten, al dan niet ondersteund met audiovisuele middelen.

Hier heeft men vooral last van de lage bastonen die door de ruimte blijven zweven. Zeer onaangenaam. En het maakt dat mensen elkaar moeilijk kunnen verstaan.

Incatro SOML AR Tceiling AR Tpanel AR Tbase 1

De juiste akoestische oplossing

Voor beide problemen heeft Incatro de juiste oplossing.

In de kantine hebben we aangeraden om een ARTceiling, één van onze akoestische plafonds, en een ARTpanel, een bestseller uit onze akoestische wandpanelen collectie, op te hangen. Dit zorgt ervoor dat het geluid niet meer kan reflecteren.

In de vergaderzaal hebben onze ARTbase geplaatst. Deze akoestische zuil is speciaal door ons ontwikkeld om de vervelende bastonen (al vanaf 125 Hz) te absorberen.

Tijdens een eerdere gelegenheid hebben we ook al een ARTpanel geplaatst.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★