AI Rseries2 27 kopie 2

Multifunctioneel centrum De Engelbewaarder in Baarlo

Akoestiek verbeteren in de ontmoetingsruimte

Karakteristiek design

Akoestiek in een ruimte verbeteren, gaat in de regel altijd gepaard met het aanbrengen van extra materiaal. Iets wat meestal niet gewenst is omdat de ruimte al af is.

De ruimte van De Engelbewaarder vormde dan ook een grote uitdaging. Hoe behouden we het karakteristieke design als we de nodige absorberende vierkante meters moeten toevoegen?

Opdrachtgever
Multifunctioneel centrum De Engelbewaarder
Locatie
Baarlo
Ruimte
Ontmoetingsruimte
Geleverde producten
Soundleaves

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Prachtig plafond

Vanuit het multifunctioneel centrum De Engelbewaarder in Baarlo kwam het verzoek om de storende akoestiek in de ontmoetingsruimte eens te analyseren.

Tijdens ons bezoek werden we verrast door de prachtige architectuur van deze unieke ruimte. Een schitterend vormgegeven plafond en dakconstructie, opgebouwd uit 44 betonnen schaaldelen in een tweezijdig concave vorm.

AI Rseries2 49 kopie 2

Storende reflecties

De Engelbewaarder is van oudsher een schoolgebouw en is recentelijk gerenoveerd tot een multifunctioneel centrum voor de lokale gemeenschap. De ontmoetingsruimte wordt gebruikt als sociaal trefpunt.

De gemeten gemiddelde nagalmtijd was 1,2 seconden. De storende reflecties door het concave plafond waren erg vervelend.

AI Rseries2 38 kopie 2

Maatwerk oplossing

Er waren geen mogelijkheden om vrijstaande objecten toe te voegen, aan de wanden was geen ruimte en de vloer bestond uit mooie en praktische natuursteen. Het plafond was daarom de enige en meeste effectieve plaats om absorptie te plaatsen.

Gebaseerd op onze ervaringen met akoestische baffles, zoals onze ARTbaffles en onze Soundleaves Air serie, ontwierpen wij een op maat gemaakte versie voor deze unieke situatie. Een ontwerp dat recht doet aan de architectuur van de ruimte.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Aangenaam vertoeven

Het eindresultaat van 11 stuks Soundleaves Air 2 is een daling van de nagalmtijd naar 0,7 seconden (de norm) waarbij ook de hinderlijke reflecties door het concave plafond zijn verdwenen. Een akoestisch geslaagde exercitie met behoud van het unieke karakter van de ruimte.

Wij houden van uitdagingen!

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★