Restaurant Prix de Rome in Maastricht

Akoestiek verbeteren voor een toprestaurant

Beleving op hoog niveau

Restaurant Prix de Rome, bekroond met een Bib Gourmand, biedt een top beleving. Hierbij wordt aan alles gedacht.

Om ervoor te zorgen dat hinderlijke geluiden geen roet in het eten gooien, heeft Incatro de situatie terplekke beoordeeld en geadviseerd om een aantal akoestische panelen te plaatsen.

Fotografie: Guy Houben

Opdrachtgever
Restaurant Prix de Rome
Locatie
Maastricht
Aantal m2
32 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Restaurant met BIB Gourmand
Geleverde producten
ARTwall ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bij restaurant Prix de Rome wordt uitermate veel aandacht besteed aan de complete beleving van een bezoek aan het restaurant. Het warme interieur, de fraaie verlichting, de modern Franse keuken met de verste ingrediënten van de vaak lokale leveranciers. Alles gebeurt op hoog niveau.

Niet voor niets zijn ze in 2021 bekroond door Michelin met een Bib Gourmand.

Incatro www guyhouben com prixderome AR Twall AR Tceiling 11

Aandacht voor akoestiek

Een mooie waardering die ook een nieuw publiek trok. Dit nieuwe publiek had soms ook andere verwachtingen wat betreft sfeer en uitstraling van het restaurant. Zo werd in de zomer van 2021 besloten tot een grootse metamorfose.

Om ervoor te zorgen dat ook het gewenste geluidsniveau past bij het hoge niveau van koken en dienstverlening, werd ook aandacht besteed aan de akoestiek van de verschillende ruimtes.

Akoestische meting en advies

Onze akoestisch adviseur heeft eerst terplekke een nagalmmeting uitgevoerd om te kunnen bepalen wat het verschil was tussen de gemeten nagalmtijd en de gewenste nagalmtijd. Voor een horecagelegenheid is een nagalmtijd van 0,6 seconden ideaal.

Vervolgens heeft de akoestiek expert geadviseerd hoeveel en op welke plekken extra absorptiemateriaal nodig was.

Incatro www guyhouben com prixderome AR Twall AR Tceiling 8

Passend bij nieuwe interieur

Tijdens de verbouwing was al veel aandacht uitgegaan naar andere aspecten van het interieur, zoals kleurstelling, verlichting en meubilair. Onze akoestische panelen moesten ook naadloos passen bij deze nieuwe inrichting.

Akoestisch wandpaneel voor grote ruimte

In de grote ruimte is gekozen voor een ARTwall van 16,5 m2 oppervlakte. Deze werd geplaatst tegen de muur boven de uitgifte van de keuken op ongeveer 2,5 m hoogte tot de nok van het dak.

De stoffering van deze akoestische wandbespanning werd uitgevoerd in een beige stof. Hierdoor valt de akoestische oplossing mooi weg tegen de muur.

Akoestisch plafond in eetkamer en bar

Hier werd gekozen om een 3-tal ARTceilings te plaatsen, tussen de lichtrails.

Ook hier uitgevoerd met dezelfde beige stof, waardoor de akoestische plafondoplossingen volledig integreren met het bestaande plafond.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★