Particuliere droomvilla in Uden

Akoestiek verbeteren in moderne kubistische villa in Uden

Akoestiek verbeteren in een droomvilla

De moderne, kubistische droomvilla van deze particuliere klant, kenmerkt zich door een prachtige strakke en harde afwerking. Hierdoor kreeg geluid wel alle kans om te reflecteren en ontstond er galm en echo.

Incatro werd ingeschakeld om deze hinderlijke geluidsreflecties weg te nemen en te zorgen voor een aangename woonomgeving. Met een prachtig resultaat!

Copyright foto's: The Art of Living
Fotograaf: Jarno Meertens

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Uden
Aantal m2
18 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
woonkeuken, corridor, hal met hoge vide en trap
Geleverde producten
ARTpanel ARTwall ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro The Art of Living Special Wanders Uden copyright TAOL fotograaf Jaro van Meerten referentie woonhuis 7

Openheid en verbinding

De woning is gebouwd in een moderne, kubistische stijl, maar net even anders.

De woonkeuken is het hart van het huis en is bereikbaar via een lange corridor. De living is een op zich staande ruimte geworden, met een open karakter. De entree met hoge vide, lange, lichte hal en Z-trap zijn de spil van het huis, van waar uit toegang heeft tot de andere vertrekken van het huis.

Veel last van geluidsreflecties

Door het gebruik van harde materialen in de woning, zoals houten vloer in de living, een kunststof vloer in de leefkeuken en de gang, gestucte plafonds en wanden, en veel glas, zijn er veel hinderlijke geluidsreflecties die een verblijf in een van de ruimtes niet aangenaam maken. Tenzij er wordt gezorgd voor de nodige extra geluidsabsorptie.

Incatro werd gevraagd om specifiek de akoestiek te verbeteren voor de leefkeuken met eethoek en corridor en de entree met hoge vide en Z-trap.

Incatro The Art of Living Special Wanders Uden copyright TAOL fotograaf Jaro van Meerten referentie woonhuis 10

Meten is weten

Voordat we een oplossing kunnen adviseren wordt er eerst een akoestisch onderzoek inclusief galmmeting uitgevoerd om te bepalen waar de problemen precies liggen.

Woonkeuken

In de woonkeuken werd een nagalmtijd gemeten van 1,3 seconden. Om op een aangename manier te kunnen verblijven in deze leefkeuken met eethoek is een nagalmtijd van 0,6 seconden het meest ideaal. Ons advies was om ongeveer 15 m2 aan absorptiemateriaal toe te voegen.

Hal met hoge vide en trap

In de hal werd een nagalmtijd gemeten van 1,3 seconden. Hier raadde we aan om ongeveer 5,8 m2 aan absorptie oppervlak toe te voegen om de nagalmtijd terug te brengen tot 0,8 seconden.

Wilt u weten hoe u de akoestiek kunt verbeteren in uw ruimte(s)? Maak dan een afspraak voor een akoestische meting.

Volledig geïntegreerd met de bouwstijl

Per ruimte is gekeken welke akoestische oplossingen zorgden voor het beste resultaat, passend bij de open structuur en het interieur van de villa.

Incatro The Art of Living Special Wanders Uden copyright TAOL fotograaf Jaro van Meerten referentie woonhuis 5

Woonkeuken

Tegen het plafond van de corridor, die leidt naar de leefkeuken, is gekozen voor één van onze mooie akoestische plafondoplossingen, onze ARTceiling, met een afmeting van 118 x 686 cm, waarbij ook rekening is gehouden met een doorvoer voor 2 lampen die boven de eethoek kwamen te hangen.
Passend bij het moderne interieur werd de stof van deze akoestische plafondbespanning uitgevoerd in onze Emilio 2-stof. Deze stof valt qua kleur het beste weg tegen het wit gestucte plafond.

Daarnaast adviseerden we voor de keuken zelf een ARTwall, één van onze akoestische wandoplossingen, gecentreerd tussen 2 ramen. Ook hier werd een doorvoer gerealiseerd voor een wandlamp.
Voor dit muurvullend akoestiekpaneel werd gekozen voor de speciale Silencio stof van PONGS. Deze heeft een mooie afwerking met een soort wafelstructuur wat een mooi 3d effect geeft.

Incatro The Art of Living Special Wanders Uden copyright TAOL fotograaf Jaro van Meerten referentie woonhuis 3

Hal met hoge vide en trap

Boven de trap en vide hebben we een ARTceiling aangebracht van 317 x 173 cm met een wit profiel en een Emilio2 stof afwerking, waardoor deze mooi wegvalt tegen het strak gestucte witte plafond.

Daarnaast is in de gang beneden een ARTpanel opgehangen als een soort akoestisch schilderij, met dezelfde witte PONGS Silencio stof als ook in de keuken is gebruikt.

Prachtig resultaat

De woning is qua bouwstijl en inrichting bijzonder te noemen. The Art of Living, het toonaangevende magazine op het gebied van luxe wonen, heeft er in haar 3e editie in 2021 een hele special aan gewijd. Met prachtige foto’s en het verhaal achter het ontwerp van ontwerper Sanne van den Berg van LA Architecten en Ingenieurs.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★