Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer Oude Raadzaal 2 0

Stadhuis van Gemeente Deventer

Akoestiek verbeteren in de vergaderzalen en kantoortuin

Te veel galm

In de kantoortuin, raadzaal en vergaderruimte van het Stadhuis van de Gemeente Deventer had men last van te veel galm.

Wij plaatsten – in samenwerking met Helios Pro Audio en Peutz – akoestische oplossingen om deze hinderlijke geluidsreflecties weg te nemen.

Opdrachtgever
Helios Pro Audio | Gemeente Deventer
Locatie
Deventer
Ruimte
Vergaderzalen en kantoortuin

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Het nieuwe stadhuis van Deventer

Het nieuwe stadhuis van Deventer staat naast het oude stadhuis en werd in januari 2016 gebouwd. Een indrukwekkend pand van maar liefst 24.000m2, waarvan de moderne architectuur feilloos aansluit bij de historische aspecten van aangrenzende gebouwen.

Dit bleef niet onopgemerkt. Een jaar later won het ontwerp van het pand – dat door Neutelings Riedijk Architecten is gecreëerd – de Publieksprijs voor “Beste Gebouw van het jaar”.

Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer Nieuwe pand

Te lange nagalmtijd

Het nieuwe stadhuis van Gemeente Deventer is gerealiseerd volgens de uitgangspunten flexibiliteit, duurzaamheid, samenwerking en interactie.

Daarom is onder andere gekozen voor een kantoortuin, die de samenwerking tussen werknemers bevordert.
Maar om er ook prettig te kunnen werken, dient de galmtijd beperkt te zijn. Deze was helaas veel te lang.

De eenvoudige manier van communiceren in kantoortuinen gaat regelmatig gepaard met geluidsoverlast. Zeker als de galmtijd te lang is. Denk bijvoorbeeld aan rinkelende telefoons en de continue geroezemoes van werknemers.

Daarom is goede akoestiek in kantoortuinen van groot belang voor de productiviteit en tevredenheid.

Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer Kantoortuin 3 0

Voldoende absorptie toevoegen

In samenwerking met Helios Pro Audio en aan de hand van het geluidsmeting van bureau Peutz, hebben wij de akoestiek verbeterd van de nieuwe kantoortuin.

Niet alleen werd de galmtijd gereduceerd, maar ook de esthetiek van de ruimte bleef behouden. Wij plaatsten namelijk akoestische panelen tussen de ramen, in dezelfde kleur als de betonnen wanden.


Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer Kantoortuin 1 0

16,5 meter lang

Maar we realiseerden ook een zesdelig akoestisch wandpaneel, waarop het kleurrijke stadsgezicht van Deventer staat afgebeeld.

De ARTpanel is maar liefst 16,5 meter lang en 1,25 meter hoog. Een mooie, opvallende én artistieke aanvulling op de ruimte!

Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer I Jsselzaal 2 0

De IJsselzaal

In de vergaderruimte ‘De IJsselzaal’ zijn de akoestische panelen tegen de muren geplaatst. Ook in dezelfde kleur, zodat deze niet zouden opvallen.

Hierdoor oogt de IJsselzaal als een rustige ruimte, waarin men – zonder galm en zichtbare afleidingen – vergadert.

Akoestiek verbeteren Gemeente Deventer Oude Raadzaal 2 0

De Oude Raadzaal

De Oude Raadzaal is een monumentale ruimte met klassieke plafondornamenten en een indrukwekkende schouw. De zaal is maar liefst vijf meter hoog, waardoor geluid eenvoudig werd weerkaatst.

Uit de akoestiekmeting bleek dat de galmtijd van deze ruimte te lang was: hierdoor kon men elkaar slecht verstaan tijdens vergaderingen.

Vanwege de plafondornamenten konden wij geen absorptie aan het plafond plaatsen. Daarom kozen wij voor akoestische wandpanelen. De akoestische panelen waren voorzien van schilderijrails, zodat kunstwerken werden teruggehangen zonder de panelen te beschadigen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Werken zonder overlast – ook gedurende onze werkzaamheden

Tijdens het monteren van onze akoestiekoplossingen, gingen de ambtenaren door met hun werkzaamheden. Daarom was de communicatie tussen hen, onze monteurs en de contactpersoon van de opdrachtgever erg belangrijk. Wij stemden gezamenlijk af welke momenten de (lawaaiige) werkzaamheden werden uitgevoerd om overlast te voorkomen.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★