Moderne woonkeuken in Uden

Akoestiek verbeteren in een monumentaal pand

Prachtig geïntegreerd akoestisch plafond

Aan de buitenkant heeft deze arbeiderswoning uit 1870 nog zijn karakteristieke kenmerken uit die tijd. De binnenkant is daarentegen strak en modern ingericht.

In de woonkeuken van deze woning hadden de bewoners veel last van galm en echo. Incatro heeft een mooi akoestisch plafond, in dit geval een ARTceiling, aangebracht om de hinderlijke geluidsreflecties te dempen.

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Uden
Aantal m2
6 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Woonkeuken
Geleverde producten
ARTceiling

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Incatro particulier woonhuis fam de groot uden AR Tceiling 6

Strakke en harde afwerking

De woonkeuken bevindt zich aan de achterkant van het huis, met uitzicht op de tuin.

Het plafond is laag wat kenmerkend is voor deze woningen uit de 19e eeuw. In de woonkeuken bevindt zich een groot kookeiland en een lange tafel.

Door het lage plafond in combinatie met een harde afwerking van muren en vloeren en de gebruikte materialen kan geluid makkelijk weerkaatsen en veroorzaakt galm en echo. Ondanks de prachtige omgeving is een verblijf in deze ruimte daardoor toch niet aangenaam.

Na een uitgebreid akoestisch onderzoek inclusief galmmeting hebben we geadviseerd een 6 m2 aan extra absorptie oppervlak toe te voegen.

Passend binnen het interieur

Evenwijdig aan elkaar hebben we 2 ARTceilings aangebracht boven het kookeiland en boven de eettafel.

Bij het kookeiland zijn de spots netjes geïntegreerd. In het akoestisch plafond boven de eettafel hebben we de rail met 3 hanglampen doorgevoerd.

Met een prachtig resultaat; zowel optisch als akoestisch.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★