Kliniek voor Paradontologie Amsterdam AR Tceiling halfrond 19 verk

Kliniek voor parodontologie in Amsterdam

Akoestiek verbeteren bij de receptie- en ontvangstruimte

Drukte aan de receptiebalie

De Kliniek voor Parodontologie Amsterdam is een grote parodontologie praktijk in Amsterdam.

Bij de receptiebalie wordt veel geluid geproduceerd door verschillende taken. Incatro werd gevraagd de hinderlijke geluidsreflecties te temperen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren.

Opdrachtgever
Kliniek voor parodontologie
Locatie
Amsterdam
Aantal m2
13 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Receptie / ontvangstruimte
Geleverde producten
ARTceiling ARTpanel

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kliniek voor Paradontologie Amsterdam AR Tceiling halfrond 16 verk

Veel last van hinderlijke geluidsreflecties

Bij de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam werken 10 tandartsen, 15 mondhygiënisten, 15 assistenten, 7 receptionisten en 3 mensen voor office en support.

Bij zo’n grote praktijk is aandacht voor communicatie essentieel. Telefoontjes aannemen, bezoekers ontvangen, afspraken verwerken. Het gebeurt allemaal door de 7 receptionisten bij de grote receptiebalie bij de ingang van het gebouw.

Al die verschillende vormen van communicatie produceren ook veel geluid samen. Door de harde vloer, harde muren en het gebruik van veel glaswerk heeft geluid veel kans om te reflecteren. Daarnaast zitten de receptionisten bij elkaar en hebben zo last van elkaars geluiden.

Ideaal zou zijn dat de geluiden die er zijn, getemperd worden en daarnaast minder kans krijgen om te reflecteren door de ruimte.

Kliniek voor Paradontologie Amsterdam AR Tceiling halfrond 22 verk

Akoestisch plafond op maat

Naar aanleiding van een uitvoerig akoestisch onderzoek terplekke hebben we geadviseerd om extra absorptie aan te brengen boven de balie om zo de geluiden die daar ontstaan direct op te vangen.

De balie heeft een mooie halfronde vorm en daarom hebben we ook geadviseerd om de ARTceiling, een topproduct uit onze akoestische plafondoplossingen, in diezelfde halfronde vorm te maken.

Ook hebben we speciaal voor de lichtspots die er hingen, doorvoeren gemaakt in het akoestische plafond zodat deze opgaan in de totaaloplossing.

Inclusief een extra ARTpanel op de pilaar hebben we in totaal bijna 13 m2 absorptie oppervlakte toegevoegd.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★