Kasteel de Keverberg in Kessel

Akoestiek verbeteren voor een veelzijdige feest- en evenementenlocatie

Combi van eeuwenoud met modern

Kasteel de Keverberg is een unieke feestlocatie gelegen aan de Maas in het Midden-Limburgse dorp Kessel. Een eeuwenoud kasteel met een modern aanzicht, waar men onder het genot van het prachtige uitzicht over het Maasdal lekker bourgondisch kan genieten.

Om de hinderlijke geluidsreflecties op de Binnenplaats tegen te gaan, werd de hulp van Incatro ingeroepen om de akoestiek te verbeteren.

Opdrachtgever
Kasteel de Keverberg
Locatie
Kessel
Aantal m2
58 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Feestlocatie - Binnenplaats
Geleverde producten
ARTbaffle

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kasteel de Keverberg is een aantal jaren geleden van een ruïne heropgebouwd tot, zoals ze zelf zeggen, het modernste kasteel van Nederland.

Vroeger woonden hier de Graven van Kessel. Tegenwoordig kunt u hier terecht voor bijeenkomsten, vergaderingen, evenementen en feesten tot wel 450 personen.

Incatro keverberg AR Tbaffle 14

Unieke feestlocatie

In het hart van het kasteel ligt de eeuwenoude Binnenplaats. Met de muren van mergelsteen en het glazen dak met transparante zonnepanelen heeft deze feestruimte een zeer bijzondere uitstraling. Oudheid en innovatie gaan hier hand in hand. Deze uitzonderlijk mooie combinatie geeft elk evenement een extra dimensie.

Maar juist ook door deze harde stenen muren, vloer en het glazen dak krijgt geluid de mogelijkheid om veelvuldig te reflecteren. Dat maakt een verblijf in deze ruimte onaangenaam.

Incatro keverberg AR Tbaffle 5

Bijzondere print

Na een grondig onderzoek en nagalmmeting adviseerde onze akoestisch adviseur om extra geluidsabsorptie aan te brengen. Om de meeste galm en echo weg te halen was het toevoegen van 58 m2 aan extra geluiddempende panelen noodzakelijk.

Kijkend naar de bijzondere sfeer en uitstraling van het gebouw in het algemeen en de Binnenplaats in het bijzonder kwamen we tot het ophangen van een 8-tal ARTbaffles, ons hangend akoestisch systeem, met een afmeting van 120 x 300 cm per stuk.

Voordeel van deze ARTbaffles 90 mm is dat deze beschikt over absorptie oppervlak aan beide zijden van het paneel.

Wat betreft de stofafwerking is gekozen om de baffles uit te voeren met een stof met print, geïnspireerd op het ruitjespatroon van de doorzichtige zonnepanelen. Hierdoor passen ze perfect bij de rest van het interieur.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★