Huisartsenpraktijk Kolderveen PRIVAC Yscreen AR Tpanel 2

Huisartsenpraktijk-Apotheek Kolderveen in Nijeveen

Akoestiek verbeteren aan de balie

Privacy aan de balie

Huisartsenpraktijk Kolderveen is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk in Nijeveen, een dorpje tussen Meppel en Steenwijk. Door de combinatie van huisarts en apotheek kan het bedrijf alle inwoners in de directe omgeving voorzien van medische zorg en medicatie en hoeven ze niet ver te reizen.

Om de privacy van de patiënten te kunnen waarborgen werd Incatro ingeschakeld.

Opdrachtgever
Huisartsenpraktijk-Apotheek Kolderveen
Locatie
Nijeveen
Aantal m2
5 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Balie
Geleverde producten
PRIVACYscreen ARTpanel

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Huisartsenpraktijk Kolderveen PRIVAC Yscreen AR Tpanel 8

Veel geluid in kleine ruimte

De apotheek kent een kleine balie waar meerdere mensen soms tegelijkertijd en naast elkaar geholpen worden.

Dit zorgt ervoor dat verschillende geluiden tegelijkertijd in de ruimte in komen. Dit wordt als storend ervaren. Mensen waren soms moeilijk te verstaan door de afleiding. De privacy van patiënten kon ook niet altijd gegarandeerd worden.

Daarnaast zorgen mensen die wachten op hun beurt voor extra geluid. Ook dat geluid moest getemperd worden om een verblijf in deze ruimte aangenamer te maken voor patiënt en medewerker.

Huisartsenpraktijk Kolderveen PRIVAC Yscreen AR Tpanel 7

Spraakverstaanbaarheid en spraak privacy

De beste akoestische oplossing voor de balie is het toevoegen een akoestisch scherm dat enerzijds ervoor zorgt dat hinderlijke geluidsreflecties geabsorbeerd worden wat de spraakverstaanbaarheid ten goede komt. Anderzijds zorgt het scherm ervoor dat het geluid niet van de ene kant van het scherm doordringt naar de andere kant van het scherm. Dit komt de spraak privacy ten goede.

Incatro heeft speciaal voor dit soort problemen een PRIVACYscreen ontwikkeld. Dit is een akoestisch scherm dat op de balie geplaatst kan worden met een geluidsstopper in het midden en absorberend materiaal aan beide zijden van het scherm. Dit scherm wordt geheel op maat gemaakt en passend bij de uitstraling van de ruimte.

Daarnaast hebben we op de wanden tegenover de balie nog 2 ARTpanels gehangen die het geluid absorberen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★