Het Bonkelaarshuis van de Gemeente Sliedrecht

De akoestiek in de werkomgeving was niet optimaal voor zowel werknemers als bezoekers. INCATRO heeft innovatieve installaties geplaatst die de ruimtes in het pand een aangename akoestiek geven.
1 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup

Het Bonkelaarshuis vormt hét startpunt voor hulp en ondersteuning in de Gemeente Sliedrecht. In de zomer van 2018 trok het sociaal team in het pand, maar ervoer al snel een slechte akoestiek en een lange galmtijd. De werkomgeving was niet optimaal voor zowel werknemers als bezoekers. Daarom is het Bonkelaarshuis onlangs compleet vernieuwd. INCATRO heeft innovatieve installaties geplaatst die de ruimtes in het pand een aangename akoestiek geven.

Geluid behoort tot de beleving van een ruimte en vooral in een kantooromgeving ligt afleiding door geluid vaak op de loer. Denk aan telefoons die af gaan en pratende collega’s. Als deze geluiden niet goed worden geabsorbeerd, resulteert het in problemen zoals een lage productiviteit, concentratieproblemen en stress. Wij voerden akoestische maatregelen door om deze problemen bij Gemeente Sliedrecht op te lossen.

Op verzoek van onze klant en 360 Design Group plaatsten wij meerdere ARTpanelen, ARTwalls en ART(desk)screens bij het Bonkelaarshuis. Het doel hierbij was om het sociaal team van de Gemeente Sliedrecht van goed geluid te voorzien.Het is van belang om rekening te houden met de akoestiek tijdens een (her)inrichting van een ruimte. Daarom werken wij nauw samen met binnenhuisarchitecten en architecten om op een esthetische manier akoestische problemen op te lossen. Want bij een nieuwe inrichting hoort ook een geluidsplan!

18 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup kopie

Het Bonkelaarshuis

Het Bonkelaarshuis is een nieuwe locatie van de Gemeente Sliedrecht. Inwoners kunnen hier terecht met hun vragen over jeugd- en gezinshulp, zorg & welzijn en werk & inkomen. Hoewel het pand van buiten een normale aanzicht heeft, is het interieur sinds de renovatie modern, innovatief en sfeervol.

De akoestische verbeteringen in het pand

Aan de hand van geluidsmetingen hebben we gekeken naar een passende oplossing voor het Bonkelaarshuis. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er meerdere innovatieve oplossingen van toepassing waren op de ruimtes in het pand. In afstemming met 360 Design Group zijn onze oplossingen geplaatst. In het Bonkelaarshuis is er gekozen voor een meerdere ARTwalls, ART(desk)screens en ARTpanelen.

15 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup jpeg kopie

Omdat de werknemers bij het Bonkelaarshuis vaak met gevoelige informatie van burgers werken zijn er diverse ARTscreens en ARTdeskscreens geplaatst. Deze schermen absorberen geluid en hebben het doel om het geluidsniveau te verlagen en de privacy te vergroten.
In de wachtruimte van het Bonkelaarshuis plaatste we een ARTpanel. Het paneel – rondom de folders en magazines – werkt wederom geluiddempend en past goed in het geheel van de ruimte. Zoals u ziet is het echt mogelijk om de geluidsoplossingen volledig aan te passen op het interieur dat de architect voor ogen heeft.

Het resultaat

De plaatsing van de geluidsabsorberende oplossingen gebeurde in overleg met de architect en werknemers van het Bonkelaarshuis. De galmtijd is gereduceerd waarbij de oplossingen stijlvol zijn verwerkt in het interieur. Het Bonkelaarshuis is nu niet alleen een mooie, maar ook een prettige omgeving voor de werknemers en bezoekers.

Een ARTwall is een scherm dat geluid absorbeert en tegelijkertijd een opvallende uitstraling heeft. Een ARTwall wordt geplaatst met een opdruk en grootte naar wens. De toepassing maakt mogelijk om kunst én functie te combineren. In het Bonkelaarshuis zijn meerdere ARTwalls geplaatst, zo ook een kindvriendelijke versie in de speelruimte. In de speelruimte werden tevens extra afhangende geluiddempende panelen opgehangen – type ARTceiling – bijzonder effectief om storende geluidreflecties en weerkaatsingen dicht bij de bron te absorberen en zo dus te voorkomen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★