Het Bonkelaarhuis van de Gemeente Sliedrecht

Akoestiek verbeteren in een kantoorgebouw

Sociaal domein van Sliedrecht

Het Bonkelaarhuis vormt hét startpunt voor hulp en ondersteuning in de Gemeente Sliedrecht.

In de zomer van 2018 trok het sociaal team in het pand, maar ervoer al snel een slechte akoestiek en een lange galmtijd. De werkomgeving was niet optimaal voor zowel werknemers als bezoekers. Daarom is het Bonkelaarhuis onlangs compleet vernieuwd.

Incatro heeft innovatieve installaties geplaatst die de ruimtes in het pand een aangename akoestiek geven.

Opdrachtgever
Gemeente Sliedrecht | 360 Design Group
Locatie
Sliedrecht
Ruimte
Kantoor omgeving
Geleverde producten
ARTpanel ARTwall ARTscreen ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag hier een offerte aan

Het Bonkelaarhuis

Het Bonkelaarshuis is een nieuwe locatie van de Gemeente Sliedrecht. Inwoners kunnen hier terecht met hun vragen over jeugd- en gezinshulp, zorg & welzijn en werk & inkomen. Hoewel het pand van buiten een normaal aanzicht heeft, is het interieur sinds de renovatie modern, innovatief en sfeervol.

Het is van belang om rekening te houden met de akoestiek tijdens een (her)inrichting van een ruimte. Daarom werken wij nauw samen met binnenhuisarchitecten en architecten om op een esthetische manier akoestische problemen op te lossen. Want bij een nieuwe inrichting hoort ook een geluidsplan!

16 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup jpeg kopie

Geluid is beleving

Geluid behoort tot de beleving van een ruimte en vooral in een kantooromgeving ligt afleiding door geluid vaak op de loer. Denk aan telefoons die af gaan en pratende collega’s.

Als deze geluiden niet goed worden geabsorbeerd, resulteert het in problemen zoals een lage productiviteit, concentratieproblemen en stress.

Wij voerden akoestische maatregelen door om deze problemen bij Gemeente Sliedrecht op te lossen.

2 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup jpeg kopie

Maatwerk oplossing

Aan de hand van geluidsmetingen hebben we gekeken naar een passende oplossing voor het Bonkelaarhuis. Op basis van deze metingen kwamen we tot de conclusie dat er een combinatie van akoestische oplossingen geplaatst diende te worden.

In afstemming met 360 Design Group plaatsten wij meerdere ARTpanels, ARTceilings, ARTwalls en ART(desk)screens.

Omdat de werknemers bij het Bonkelaarhuis vaak met gevoelige informatie van burgers werken zijn er diverse ARTscreens en ARTdeskscreens geplaatst. Deze schermen absorberen geluid en hebben het doel om het geluidsniveau te verlagen en de privacy te vergroten. In de wachtruimte van het Bonkelaarhuis plaatste we een ARTpanel. Het paneel – rondom de folders en magazines – werkt wederom geluiddempend en past goed in het geheel van de ruimte.

Zoals u ziet is het echt mogelijk om de geluidsoplossingen volledig aan te passen op het interieur dat de architect voor ogen heeft.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan
18 bonkelaarhuis gem sliedrecht 360designgroup kopie

Het resultaat

De plaatsing van de geluidsabsorberende oplossingen gebeurde in overleg met de architect en werknemers van het Bonkelaarhuis.

De galmtijd is gereduceerd waarbij de oplossingen stijlvol zijn verwerkt in het interieur. Het Bonkelaarhuis is nu niet alleen een mooie, maar ook een prettige omgeving voor de werknemers en bezoekers.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★