Gezellige woonkeuken in Breda

Akoestiek verbeteren in een keuken

Te veel galm en echo

De bewoners van deze mooie jaren ‘30-woning hebben een gezellige woonkeuken.

Door de strakke en harde afwerking klagen ze over last van galm en echo. Incatro heeft hen geadviseerd extra absorptie toe te voegen in de vorm van 2 ARTwalls, uit ons assortiment akoestische wandpanelen, op de muren.

Opdrachtgever
Particuliere klant
Locatie
Breda
Aantal m2
7,5 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Woonkeuken
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro fam Goudswaard AR Twall 6

Last van galm en echo

Door de afwerking met harde materialen op plafond, muren en vloer kaatst het geluid terug en ervaren de bewoners hinder van hun eigen geluid.

Om dit op te lossen is het nodig extra absorptie toe te voegen. Zo kunnen deze hinderlijke geluidsreflecties opgevangen worden.

Nagalmmeting

Onze akoestisch adviseur is ter plaatse geweest voor een akoestisch onderzoek en galmmeting. De meting gaf een nagalmtijd van 1,01 aan, terwijl een nagalmtijd van 0,6 aangenaam is voor een ruimte waarin geleefd wordt.

Incatro fam Goudswaard AR Twall 8

Akoestische wandoplossing

In samenspraak met de bewoners is er gekozen om 2 ARTwalls te plaatsen.

Een wit akoestisch wandpaneel tegen de muur boven het keukenblok en een opvallend grijs wandpaneel tegen de muur bij de eettafel.

Helemaal passend bij de al aanwezige inrichting van de keuken. Mooi!

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★