Incatro Envida larisa Maastricht 4

Envida zorgcentrum Larisa in Maastricht

Akoestiek verbeteren in de gezamenlijke ruimte

Prikkelarme akoestiek

Incatro is al 10 jaar leverancier van akoestische oplossingen voor Envida.

Voor de ontmoetingsruimtes van de 1e, 2, 3e en 4e verdieping van nieuwbouwcomplex zorgcentrum Larisa in Maastricht werd Incatro ingeschakeld voor een prikkelarme akoestiek.

Opdrachtgever
Envida zorgcentrum Larisa
Locatie
Maastricht
Aantal m2
137 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Gezamenlijke ruimte
Geleverde producten
ARTceiling ARTpanel ARTscreen

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vaste leverancier voor Envida

Envida Maastricht is een zorgorganisatie die diensten biedt op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan ouderen en chronisch zieken in Maastricht en het Heuvelland. Envida heeft 20 zorgcentra en biedt daarnaast ook wijkzorg bij mensen thuis.

Incatro is al 10 jaar leverancier van akoestische oplossingen voor Envida.

In deze jaren hebben we bijvoorbeeld de akoestiek verbeterd voor meerdere kantoorverdiepingen in het Elisabethhuis, voor de vide bij de ontvangsthal van het Elisabethhuis, het callcenter en andere kantoren van Envida op de Abtstraat in Maastricht, de kantine in het souterrain van Envida en de ontmoetingsruimtes van de 1e, 2, 3e en 4e verdieping van nieuwbouwcomplex zorgcentrum Larisa in Maastricht.

Incatro Envida larisa Maastricht 3

Veel geluiden door elkaar

In Larisa wonen in totaal 90 bewoners, die intensieve verzorging krijgen vanwege hun lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie.

Op de gesloten afdelingen 1 en 2 is een zeer grote meanderruimte met vele zitjes waar de bewoners hun favoriete plek kunnen opzoeken.

In de ruimtes vinden diverse activiteiten tegelijkertijd en direct naast elkaar plaats. Een bewoner kijkt tv, een ander groepje zit gezellig te kletsen, de volgende leest een boek. Veel geluiden door elkaar die, als ze niet goed gereguleerd worden, storend kunnen zijn en niet goed voor mensen die toch al niet goed tegen verkeerde prikkels kunnen.

Incatro Envida larisa Maastricht 7

Combinatie van akoestische oplossingen

Passend bij de ruimte met verschillende plekken waar een looppad doorheen slingert, werden een aantal witte ronde afhangende ARTceilings, uit ons assortiment akoestisch plafondpanelen, verdeeld over de hele ruimte opgehangen.

Daarnaast zijn er nog een aantal ARTpanels als een soort akoestisch schilderij aan de muur opgehangen met diverse mooie prints.

Als laatste hebben we per afdeling een 3-tal verrijdbare ARTscreens gemaakt die enerzijds gebruikt kunnen worden als visuele afscheiding en anderzijds naar behoefte geplaatst kunnen worden waar extra absorptie nodig is.

In totaal is voor de 1e en 2e verdieping 55 m2 per verdieping aan extra absorptie toegevoegd om de ruimte aangenaam te maken voor bewoners en medewerkers. Voor de 3e en 4e verdieping is 27 m2 absorptie toegevoegd.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★