Cicero AR Twall 4

Cicero Zorgcentrum Op den Toren in Nuth

Akoestiek verbeteren in de gang

Hinderlijke geluidsreflecties in de gang

In het souterrain van Zorgcentrum Op den Toren ligt een lange gang die afgewerkt is met harde materialen. Door de lengte van de gang krijgt geluid de kans om te reflecteren.

Incatro werd gevraagd een oplossing te vinden voor deze akoestiek problemen.

Opdrachtgever
Cicero Zorgcentrum Op den Toren
Locatie
Nuth
Aantal m2
25 m2 absorptie toegevoegd
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Zorgcentrum van de toekomst

Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Met 14 locaties en een breed aanbod aan zorgdiensten thuis kan Cicero Zorggroep cliënten en hun mantelzorgers op veel gebieden ondersteunen en van dienst zijn.

Zorgcentrum Op den Toren in Nuth is een moderne en sfeervolle zorglocatie, waar optimaal gebruik wordt gemaakt van technologische hulpmiddelen. Cicero noemt het zelf een zorgcentrum van de toekomst.

Cicero AR Twall 14

Last van flutterecho

In het souterrain met toegang tot de tuin zijn een aantal appartementen gelegen die allen uitkomen op een lange gang. Deze gang is 40 meter lang en bijna 3 meter hoog.

De gang is afgewerkt met harde materialen. Hierdoor krijgt geluid alle gelegenheid om te weerkaatsen. Door de lange, evenwijdige wanden ontstaat er zelfs een flutterecho met een storend tikkend geluid als gevolg.

Zeer vervelend voor de mensen die gebruik maken van de gang en de bewoners in de aangrenzende appartementen.

Cicero AR Twall 6

25 meter akoestische wandbespanning

Om deze galm en echo weg te nemen is een akoestische oplossing nodig voor bijna de gehele lengte van de gang.

Onze ARTwall, uit onze collectie akoestische wandpanelen, kan geheel op maat gemaakt worden en is daardoor een ideale oplossing in dit soort situaties.

In totaal telt deze akoestische wandbespanning een afmeting van 25 meter, in 6 delen, en is voorzien van een print die doorloopt van deel tot deel.

Zo ontstaat een mooie akoestische oplossing die geheel opgaat in zijn omgeving en rust uitstraalt.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★