Bowlingbaan Parc Maasresidence Thorn

Akoestiek verbeteren voor een bowlingbaan

Rust en ontspanning tijdens het bowlen

Het spiksplinternieuwe luxe villapark Parc Maasresidence Thorn, gelegen in het bekendste witte stadje van Limburg, heeft ook een bowlingbaan.

Om ervoor te zorgen dat de gasten hier gezellig en ontspannen kunnen bowlen, is het nodig om de verschillende geluiden goed te reguleren.

Incatro werd door Maasveste Bouw gevraagd om de akoestische problemen aan te pakken en heeft een aantal geluidsabsorberende platen aangebracht waarmee het geluid voldoende gedempt is.

Opdrachtgever
Parc Maasresidence Thorn
Locatie
Thorn
Aantal m2
85 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Bowlingbaan
Geleverde producten
ARTwall INCAfelt

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro Parc Maasresidnce Thorn horeca bowling AR Twall INC Afelt 8

Akoestiek meenemen in bestek

Onze akoestisch adviseurs zijn altijd blij wanneer een architect of bouwbedrijf akoestiek al meeneemt in de ontwerpfase van een ruimte of gebouw.

Zo benaderde Bouwbedrijf Maasveste ons al bij de afbouw van de bowlingbaan. Voordeel is dat de akoestische oplossing nog makkelijker geïntegreerd kan worden in het totaalplaatje en er niet achteraf nog iets aangepast hoeft te worden. Het is gewoon meteen goed.

Geluidsmeting

Onze akoestisch adviseur is ter plaatse geweest en heeft een nagalmmeting uitgevoerd op 2 plaatsen. Op de plaats waar het publiek zich bevindt in het brede gedeelte en op de baan zelf. De gemeten tijden zijn respectievelijk 2,2 seconden en 1,9 seconden.

Omdat dit een ruimte is met een combinatiefunctie (horeca en beoefening van een sport) gelden wat hogere nagalmtijden. De gewenste nagalmtijd voor horeca is normaal 0,6 seconden. Voor sportzalen geldt een nagalmtijd tussen 1 en 1,5 seconden.

Incatro Parc Maasresidnce Thorn horeca bowling AR Twall INC Afelt 2

Kostentechnisch en esthetisch verantwoord

Publieksgedeelte
In het publieksgedeelte hadden we de beide zijwanden ter beschikking voor de toevoeging van absorberend oppervlak. Hier hebben we geadviseerd om 4 ARTwalls aan te brengen met een totaal oppervlak van ongeveer 19 m2. Hiermee bereiken we een nagalmtijd van ca. 1,3 seconden.

Baangedeelte
Voor het baangedeelte hadden we ook de zijwanden ter beschikking en tevens de kopse wand. Hier hebben we geadviseerd op INCAfelt toe te passen.

De absorberende waarde (NRC 0,95) van INCAfelt is gelijk aan de ARTwall, maar deze akoestische plaat wordt verder niet afgewerkt. Aangezien er geen publiek komt is de afwerking geen bezwaar. De zwarte kleur van de INCAfelt platen past goed in de ruimte. We hebben 23 platen van ca. 240 x 120 cm aangebracht. Dit levert 66 vierkante meter absorptie op met een nagalmtijd van ca. 0,64 seconden.

Deze oplossing biedt veel resultaat tegen geringe kosten.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★