Murtfeldt AR Tceiling AR Tpanel 5

Murtfeldt Kunststoffe in Dortmund

Akoestiek verbeteren in een kantoorruimte

Lawaai van machines

Murtfeldt Kunststoffe uit Dortmund had veel last van akoestische problemen door het lawaai van de machines uit de aangrenzende fabriekshal. Incatro plaatste een aantal m2 akoestische panelen tegen het plafond, op de muur en tussen de bureaus om de geluidshinder te verminderen.

Opdrachtgever
Murtfeldt Kunststoffe
Locatie
Dortmund
Aantal m2
80 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Kantoor
Geleverde producten
ARTceiling ARTscreen ARTpanel

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Afleiding door geluid

Niets is zo fijn als werken in een rustige omgeving, waar u zich volledig kunt concentreren op uw werkzaamheden. Dan worden de beste resultaten behaald, toch?

Stel eens voor hoe het is om te werken in een gehorige ruimte, waar pratende collega’s en rammelende kopieerapparaten u continu afleiden of erger nog… machines uit de fabriekshal naast het kantoor. De werknemers van het Duitse bedrijf Murtfeldt Kunststoffe (Dortmund, Duitsland) ervoeren deze problemen en trokken bij ons aan de bel.

Murtfeldt AR Tceiling AR Tpanel 6

Invloed op prestaties

Een gehorige werkplek is niet alleen vervelend, maar beïnvloedt ook de prestaties van werknemers.

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld vijftien minuten duurt om opnieuw in volledige concentratie te komen, na een afleiding door ongewenst geluid.

Dus als u vijf keer op een achturige werkdag wordt afgeleid, vermindert uw productiviteit met zo’n 15%. Daarnaast leiden gehorige werkplekken tot stress, verhoogde spierspanning en demotivatie bij werknemers.

Murtfeldt AR Tceiling AR Tpanel 3

Voldoende absorptie

Voor de verbetering van de algemene ruimteakoestiek, plaatsten we één van onze akoestische plafondoplossingen (onze ARTceiling) over de lengte van de kantoorruimte. Deze werden op bepaalde plekken voor rookmelders onderbroken.

De plaatsing van dubbelzijdig akoestisch schermen (in dit geval onze ARTscreens) verhielp de geluidshinder. Deze blokkeren direct geluid op werkhoogte en zorgen daarnaast voor privacy waardoor de werknemer geconcentreerder kan werken.

In de tweede fase is een scheidings- / kastenwand verwijderd tussen het bedrijfsbureau en de naastgelegen ruimte. Om toch een scheiding te creëren tussen deze ruimtes, is er een wand gebouwd met ARTscreens. De ARTceilings zijn doorgetrokken. De akoestiek is met de verwijdering van de wand op alle vlakken verbeterd.

Murtfeldt AR Tceiling AR Tpanel 8

Al eerder ingeschakeld

Het was overigens niet de eerste keer dat wij bij Murtfeldt over de vloer kwamen.

De eerste keer verbeterden we de akoestiek in de kantoortuinen van de afdeling export. Op deze afdeling wordt veel getelefoneerd en om reflecties te voorkomen, plaatsten we ARTpanels tegen de wanden.

Daarnaast verbeterden we de algemene akoestiek met een ARTceiling.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Murtfeldt AR Tceiling AR Tpanel 9

Het resultaat

De werknemers van Murtfeldt zijn erg te spreken over de veranderingen die de producten van Incatro teweeg brengen.

“De verwachtingen zijn meer dan volbracht. Alles is perfect verlopen”, reageert één van hen.

Ook op de exportafdeling zijn de doelen bereikt en wordt er aan alle verwachtingen voldaan. “De oplossing is geweldig en ook erg mooi met de aantrekkelijke foto’s”.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★