Kantoorakoestiek bij Murtfeldt Kunststoffe

Voor de verbetering van de algemene ruimteakoestiek, plaatsten we akoestische plafondpanelen (ARTceilings) alsmede dubbelzijdig akoestisch schermen (ARTscreens) tegen de geluidshinder.

Niets is zo fijn als werken in een rustige omgeving, waar u zich volledig kunt concentreren op uw werkzaamheden. Dan worden de beste resultaten behaald, toch? Stel eens voor hoe het is om te werken in een gehorige ruimte, waar pratende collega’s en rammelende kopieerapparaten u continu afleiden of erger nog… machines uit de fabriekshal naast het kantoor. De werknemers van het Duitse bedrijf Murtfeldt Kunststoffe (Dortmund, Duitsland) ervoeren deze problemen en trokken bij ons aan de bel.

Een gehorige werkplek is niet alleen vervelend, maar beïnvloedt ook de prestaties van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld vijftien minuten duurt om opnieuw in volledige concentratie te komen, na een afleiding door ongewenst geluid. Dus als u vijf keer op een achturige werkdag wordt afgeleid, vermindert uw productiviteit met zo’n 15%. Daarnaast leiden gehorige werkplekken tot stress, verhoogde spierspanning en demotivatie bij werknemers.

De akoestische problemen bij Murtfeldt

Iedere keer als de deuren van de fabriekshal van Murtfeldt naar het bedrijfsbureau opensloegen, was het lawaai van de machines overduidelijk in het kantoor te horen. Werknemers werden voortdurend afgeleid door rammelende machines. Zodra de deuren naar de fabriekshal sloten, was het de galm die de spanningsbogen op de werkvloer verbraken. Het bedrijf schakelde daarom Incatro in om deze problemen te verhelpen.

Incatro referentie murtfeldt3

Het plaatsen van ARTceilings, ARTscreens en ARTpanels

Voor de verbetering van de algemene ruimteakoestiek, plaatsten we akoestische plafondpanelen (ARTceilings) over de lengte van de kantoorruimte. Deze werden op bepaalde plekken voor rookmelders onderbroken. De plaatsing van een dubbelzijdig akoestisch schermen (ARTscreens) verhielp de geluidshinder. Deze blokkeren direct geluid op werkhoogte en zorgen daarnaast voor privacy waardoor de werknemer geconcentreerder kan werken.

Incatro referentie murtfeldt4

In de tweede fase is een scheidings- / kastenwand verwijderd tussen het bedrijfsbureau en de naastgelegen ruimte. Om toch een scheiding te creëren tussen deze ruimtes, is er een wand gebouwd met ARTscreens. De ARTceilings zijn doorgetrokken. De akoestiek is met de verwijdering van de wand op alle vlakken verbeterd.

Het was overigens niet de eerste keer dat wij bij Murtfeldt over de vloer kwamen. De eerste keer verbeterden we de akoestiek in de kantoortuinen van de afdeling export. Op deze afdeling wordt veel getelefoneerd en om reflecties te voorkomen, plaatsten we ARTpanels tegen de wanden. Daarnaast verbeterden we de algemene akoestiek met een ARTceiling.

Incatro referentie murtfeldt2

Alles bij elkaar opgeteld…

… voegden we in totaal ruim 80 vierkante meter (m2) Incatro producten toe aan de kantoorruimtes van Murtfeldt.

• ARTceiling: akoestisch plafond 12 stuks
• ARTscreen: akoestische bureauschermen 6 stuks
• ARTscreen: akoestische scheidingswand 3 stuks (3-delig)
• ARTpanel: akoestische wandpanelen met fotoprint 4 stuks

Het resultaat

De werknemers van Murtfeldt zijn erg te spreken over de veranderingen die de producten van Incatro teweeg brengen. “De verwachtingen zijn meer dan volbracht. Alles is perfect verlopen”, reageert één van hen. Ook op de exportafdeling zijn de doelen bereikt en wordt er aan alle verwachtingen voldaan. “De oplossing is geweldig en ook erg mooi met de aantrekkelijke foto’s”.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★