Hogeschool Inholland - Den Haag

Een auditorium voorzien van 74 vierkante meter naadloze akoestische wanden? Geen probleem voor Incatro.
Incatro akoestiek artwall2

Een auditorium voorzien van 74 vierkante meter naadloze akoestische wanden? Geen probleem voor Incatro. Bij Hogeschool Inholland in Den Haag werd het auditorium bekleed met op maat gemaakte en geluidsabsorberende materialen. Niet alleen werd de nagalmtijd teruggedrongen, ook heeft het auditorium een andere uitstraling gekregen.

De wandbekleding wordt gekenmerkt door een grote panoramische foto waarop het binnenhof van Den Haag staat afgebeeld. Als u in de ruimte zit, lijkt het net alsof u zich in de stad bevindt. De realisatie van het project was een behoorlijke klus: de wand werd in meerdere delen ontwikkeld en op locatie naadloos gemonteerd tot één geheel. Het team van Incatro moest bij het ontwerp rekening houden met de schuin oplopende vloer, het scheve plafond en de leidingen tegen de wanden.

Incatro akoestiek artwall1

Akoestiek in een auditorium

Een auditorium is een multifunctionele zaal en wordt vaak gebruikt voor gemeenschappelijke bijeenkomsten, congressen met sprekers, evenementen en colleges met veel studenten. In een dergelijke ruimte – waar veel mensen bij elkaar komen – is spraakverstaanbaarheid erg belangrijk. Als het galmt in een auditorium, moet een docent zijn stem verheffen (en belasten) om goed verstaanbaar te blijven. Ruim de helft van alle docenten in Nederland kampt daarom met stemproblemen. Een derde onderbreekt zelfs tijdelijk het werk om te herstellen. Ook studenten ervaren hinder van slechte akoestiek. Hard geluid heeft een negatieve invloed op de concentratie, spraakverstaanbaarheid en leerprestaties.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★