Incatro In Holland 10

Hogeschool Inholland in Den Haag

Akoestiek verbeteren in het auditorium

Gezond, duurzaam en creatief

Hogeschool InHolland is een onderwijsinstelling, die onderwijs en praktijkgericht onderzoek op Hbo niveau biedt gericht op de thema’s gezond, duurzaam en creatief. InHolland heeft 8 vestigingen in de Randstad, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

InHolland riep de hulp van Incatro in voor de verbetering van de akoestiek in het auditorium van de vestiging in Den Haag.

Opdrachtgever
Hogeschool Inholland
Locatie
Den Haag
Aantal m2
74 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Auditorium
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro In Holland 9

Akoestiek in een auditorium

Een auditorium is een multifunctionele zaal en wordt vaak gebruikt voor gemeenschappelijke bijeenkomsten, congressen met sprekers, evenementen en colleges met veel studenten. In een dergelijke ruimte – waar veel mensen bij elkaar komen – is spraakverstaanbaarheid erg belangrijk.

Als het galmt in een auditorium, moet een docent zijn stem verheffen (en belasten) om goed verstaanbaar te blijven. Ruim de helft van alle docenten in Nederland kampt daarom met stemproblemen. Een derde onderbreekt zelfs tijdelijk het werk om te herstellen. Ook studenten ervaren hinder van slechte akoestiek. Hard geluid heeft een negatieve invloed op de concentratie, spraakverstaanbaarheid en leerprestaties.

Incatro In Holland 1

Akoestische maatwerkoplossing

Bij Hogeschool Inholland in Den Haag werd het auditorium bekleed met op maat gemaakte en geluidsabsorberende materialen ter grootte van 74 m2. Niet alleen werd de nagalmtijd teruggedrongen, ook heeft het auditorium een andere uitstraling gekregen.

De ARTwall wordt gekenmerkt door een grote panoramische foto waarop het Binnenhof van Den Haag staat afgebeeld. Als u in de ruimte zit, lijkt het net alsof u zich in de stad bevindt.

De realisatie van het project was een behoorlijke klus: de akoestische wand werd in meerdere delen ontwikkeld en op locatie naadloos gemonteerd tot één geheel. Het team van Incatro moest bij het ontwerp rekening houden met de schuin oplopende vloer, het scheve plafond en de leidingen tegen de wanden.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★