Incatro akoestiek referentie gem amsterdam4

Gemeente Amsterdam via MVB Bouw

Akoestiek verbeteren in een kantoortuin

Werkplek scheiding

Gemeente Amsterdam gaf Incatro de opdracht om akoestische scheidingswanden te plaatsen tussen werkgroepen. De voorkeur van de opdrachtgever ging uit naar een scheidingswand, die middels RVS klempoten tussen systeemplafond en de vloer kon worden bevestigd.

De opdracht kwam binnen via MVB Bouw Amsterdam. INarchitects Amsterdam is betrokken als architect.

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Locatie
Amsterdam
Ruimte
Kantoortuin
Geleverde producten
ARTscreen

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro akoestiek referentie gem amsterdam5

Veel mensen in 1 ruimte

In het Triade gebouw aan de Jan van Galenstraat 323 in Amsterdam zetelt de Gemeente Amsterdam.

In de grote ruimtes van dit kantoorpand zijn veel werkplekken bij elkaar geplaatst. Bij zoveel mensen op 1 werkplek wordt veel geluid geproduceerd.

Als de akoestiek in deze kantoortuin niet geoptimaliseerd wordt, krijgen medewerkers last van elkaars geluiden en gaat dit ten koste van hun prestaties en gezondheid.

Incatro akoestiek referentie gem amsterdam7

Voldoende absorptie

De enige manier om dit regelen is door voldoende absorptie toe te voegen tussen de werkplekken. De voorkeur van de opdrachtgever ging uit naar een scheidingswand, die middels RVS klempoten tussen systeemplafond en de vloer kon worden bevestigd.

Deze keuze vormt op zich geen probleem, maar in deze specifieke situatie moest er tot wel 6 meter overbrugd worden bij een gewenste schermhoogte van 240 cm. Met een schermdikte van 9 centimeter en een gewicht van 15 kilogram per vierkante meter, weegt een scherm al snel 55 kilogram – en deze schermen moesten via de trap naar de eerste en vierde verdiepingen worden gedragen. Daarom werd er besloten om de schermen op te delen in te hanteren formaten: 188 x 240 centimeter, 190 x 240 centimeter en 155 x 240 centimeter.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★