Incatro coendershof 2

ZINN woonzorgcentrum De Brink (voormalig Coendershof) in Groningen

Akoestiek verbeteren in de ontvangsthal

Een warm welkom in de centrale hal

Het voormalige Coendershof werd in 2013 gesloopt en door Zorginstelling ZINN vervangen door een compleet nieuw woonzorgcentrum met de naam De Brink.

Om de akoestiek te verbeteren in de nieuwe centrale hal heeft Incatro haar grootste ARTwall ooit gemaakt.

Opdrachtgever
ZINN woonzorgcentrum De Brink (voormalig Coendershof)
Locatie
Groningen
Aantal m2
64 m2 absorptie toegevoegd
Geleverde producten
ARTwall

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Akoestiek als onderdeel van de bouw

De aanvraag en opdracht liep via Rottinghuis Aannemingsbedrijf die de complete bouw van dit woon-zorgcomplex heeft verzorgd.

Architectenbureau Architecten van Team 4 uit Groningen had op advies van ingenieursbureau DGMR ons unieke product ARTwall in het bestek meegenomen.

Voorwaarde was dat de akoestische wand een echte eye-catcher moest zijn. En dat is gelukt.

Coendershof

Gigantische hal met diverse functies

In de nieuwbouw van locatie De Brink is een gigantische centrale hal met open karakter gerealiseerd die dient als ontvangst- en ontmoetingscentrum, met een groot restaurant en grand café.

Om te voorkomen dat hinderlijke geluidsreflecties en galm in de weg zitten van de warme en gezellige sfeer waar men elkaar kan ontmoeten voor een kopje koffie en een gezellig gesprek, was aandacht voor de akoestiek noodzakelijk.

Incatro coendershof 3

Groot absorptie oppervlak

Om in deze enorme hal een aangename akoestiek te creëren was een groot aantal vierkante meters aan absorptie nodig. Daarom is gekozen voor de ARTwall, één van onze akoestische wandoplossingen.

De meest ideale plek voor deze naadloze akoestische wandbespanning was de grote achterwand van het restaurant tussen de galerijen van de 5 verdiepingen.

Maatwerk ten top

In samenwerking met interieurarchitecte Marjan Bulder van Buro Bulder kwam het idee om de akoestische wand in de vorm van een groot Oosters tapijt te maken. Met als thema; ouderenwoningen, knipoog naar de kleedjes op tafel, ruwe afwerking/uitstraling, moet optisch los komen van de lijst (want die is strak) patchwork, knipselkranteffect.

Van een kleiner tapijt maakte fotograaf Jaap Scheffers detailopnamen. Met deze detailopnamen, vlakken van een meter bij een meter, creëerde Incatro een nieuw groter ‘tapijt’ met een afmeting van vier bij zestien meter.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Incatro coendershof 4

Waarom Incatro?

Incatro is één van de weinige partijen in Nederland, misschien wel de enige, die een akoestische wand van dit formaat naadloos kan maken.

Om de ARTwall op te hangen was een steiger van 25 meter hoogte nodig. De hoogte (onderkant van de ARTwall) waarop dit akoestisch wandpaneel kwam te hangen was namelijk al vier meter. De montage werd uiteindelijk in maar 2 dagen gerealiseerd. Naar volle tevredenheid van alle partijen en nieuwe bewoners.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★