Akoestische wand Woonzorgcentrum Coendershof

In Woonzorgcentrum de Coendershof in Groningen hangt de grootste ARTwall die Incatro ooit maakte.
Coendershof

In Woonzorgcentrum de Coendershof in Groningen hangt de grootste ARTwall die Incatro ooit maakte. De gigantische centrale hal van dit gebouw heeft een open karakter waardoor het verbeteren van de akoestiek, tijdens de nieuwbouw van dit complex, niet kon uitblijven.

Incatro coendershof 1

De ARTwall, bestaande uit akoestische panelen, kwam tot stand in samenwerking met interieurarchitecte Marjan Bulder. Het idee was om een groot Oosters tapijt te maken. Van een kleiner tapijt maakte fotograaf Jaap Scheffers detailopnamen. Met deze detailopnamen, vlakken van een meter bij een meter, creëerde Incatro een nieuw groter ‘tapijt’ met een afmeting van vier bij achttien meter.

Het maken en ophangen van de ARTwall gebeurde in opdracht van de aannemer die verantwoordelijk was voor de nieuwbouw van het woonzorgcomplex. De betrokken architect gaf aan dat de deze akoestische wand een eye-catcher moest zijn in de centrale hal. En dat is gelukt. Om de ARTwall op te hangen was een steiger van 25 meter hoogte nodig. De hoogte waarop de akoestische panelen kwam te hangen is namelijk al vier meter.

Incatro is één van de weinige partijen in Nederland, misschien wel de enige, die een akoestische wand van dit formaat naadloos kan maken.

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★