ARTbaffle met verlichting bij Hoveniersbedrijf Hannen

Niets is zo vervelend als galm in een vergaderruimte… U verstaat uw collega’s slecht en het is niet prettig maar vermoeiend om belangrijke punten samen te bespreken

Niets is zo vervelend als galm in een vergaderruimte… U verstaat uw collega’s slecht en het is niet prettig maar vermoeiend om belangrijke punten samen te bespreken. Jack Hannen Hoveniersbedrijf wilde de galm in de vergaderruimte verminderen en belde Incatro. We gingen aan de slag en kwamen – in samenwerking met een ‘lichtontwerper’ – met een creatieve oplossing.

In een vergaderruimte met goede akoestiek is de spreker duidelijk verstaanbaar en kunnen collega’s ontspannen luisteren. Zodra u te maken heeft met galm, moet de spreker harder praten en raken luisteraars sneller afgeleid. Dat maakt een bespreking met collega’s al snel erg vermoeiend. De vergaderruimte bij Jack Hannen wordt gekenmerkt door veel glas, metalen elementen en gestucte muren. Harde materialen waar geluid tegen weerkaatst. Hierdoor blijft geluid langer in de ruimte hangen en ontstaat er galm.

Incatro akoestiek artbaffle90 met licht hannen3

Bij Jack Hannen bevindt vergaderruimte zich op een verdiepingsvloer, onder een v-vormig dak. Twee wanden hebben ramen, één wand is schuin en voor de laatste staat een keukenblok… Kortom, we moesten het akoestische probleem op een creatieve manier oplossen.

Akoestiek en interieur

Waar plaatsen we de schermen op een tactische manier om de galm te verminderen en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze een aanvulling zijn op het interieur? Buro Formtek uit Roermond inspireerde ons. Het buro ontwierp een kast en plaatste deze als scheidingswand tussen de keuken en het vergadergedeelte.

We hingen akoestische schermen, ARTbaffles, boven de vergadertafel om het geluid bij de bron te absorberen. Hierdoor reflecteert geluid niet tegen de muren en het plafond en wordt de galm direct verminderd. De schermen sluiten qua vorm en afmeting aan op het meubel van Formtek waardoor er een geheel in de ruimte ontstaat.

Van akoestische oplossing tot designlamp

Omdat de akoestische baffles boven de vergadertafel hangen, is er weinig ruimte over voor eventuele verlichting. Daarop besloten we om het licht in de schermen te integreren. In samenwerking met ‘lichtontwerper’ Lux Workx plaatsten we LED lampen aan de onderzijde van drie baffles voor direct licht. De twee buitenste baffles kregen aan de bovenzijde LED lampen, voor een sfeervolle verlichting tegen het plafond.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan

Producten gebruikt in dit project

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★