Incatro akoestiek artbaffle90 met licht hannen4

Hoveniersbedrijf Jack Hannen in Herten

Akoestiek verbeteren in de vergaderruimte

Creatieve akoestische oplossing

Hoveniersbedrijf Jack Hannen in Herten had veel last van galm in hun vergaderruimte en schakelde Incatro in.

We gingen aan de slag en kwamen – - geïnspireerd op het interieur en in samenwerking met een ‘lichtontwerper’ – met een creatieve oplossing.

Opdrachtgever
Hoveniersbedrijf Jack Hannen
Locatie
Herten
Ruimte
Vergaderruimte
Geleverde producten
ARTbaffle

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Slechte spraakverstaanbaarheid

In de vergaderruimte zitten 2 of meerdere mensen bij elkaar om iets belangrijks te bespreken, eventueel ondersteund door audiovisuele middelen.

In een vergaderruimte met goede akoestiek is de spreker duidelijk verstaanbaar en kunnen collega’s ontspannen luisteren. Zodra u te maken heeft met galm, moet de spreker harder praten en raken luisteraars sneller afgeleid. Dat maakt een bespreking met collega’s al snel erg vermoeiend.

Incatro akoestiek artbaffle90 met licht hannen3

Veel harde materialen

De vergaderruimte bij Jack Hannen wordt gekenmerkt door veel glas, metalen elementen en gestucte muren.

Harde materialen waar geluid tegen weerkaatst. Hierdoor blijft geluid langer in de ruimte hangen en ontstaat er galm.

Incatro akoestiek artbaffle90 met licht hannen2

Akoestiek en interieur

Bij Jack Hannen bevindt vergaderruimte zich op een verdiepingsvloer, onder een v-vormig dak. Twee wanden hebben ramen, één wand is schuin en voor de laatste staat een keukenblok… Kortom, we moesten het akoestische probleem op een creatieve manier oplossen, passend bij het interieur.

Ons advies was om een hangende akoestische oplossing, zoals onze ARTbaffles, boven vergadertafel te hangen om het geluid bij de bron te absorberen. Hierdoor reflecteert geluid niet tegen de muren en het plafond en wordt de galm direct verminderd.

Incatro akoestiek artbaffle90 met licht hannen1

Van akoestische oplossing tot designlamp

Buro Formtek uit Roermond inspireerde ons. Het bureau ontwierp een kast en plaatste deze als scheidingswand tussen de keuken en het vergadergedeelte. De akoestische panelen sluiten qua vorm en afmeting aan op het meubel van Formtek waardoor er een geheel in de ruimte ontstaat.

Omdat de akoestische baffles boven de vergadertafel hangen, is er weinig ruimte over voor eventuele verlichting.

Daarop besloten we om het licht in de schermen te integreren. In samenwerking met ‘lichtontwerper’ Lux Workx plaatsten we LED lampen aan de onderzijde van drie baffles voor direct licht. Bij de twee buitenste baffles werden ook nog aan de bovenzijde LED lampen gemonteerd, voor een sfeervolle verlichting tegen het plafond.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★