Apotheek St Andreas PRIVAC Yscreen 10

Apotheek St. Andreas in Velden

Akoestiek verbeteren bij de balie

Privacy bij de balie

Apotheek St Andreas Velden is sinds november 2019 gevestigd in het Gezondheidscentrum van Velden samen met Huisartsenpraktijk Maasduinen. De nieuwbouw kent een moderne uitstraling met het gebruik van veel harde materialen.

Incatro werd ingehuurd voor de verbetering van de akoestiek.

Opdrachtgever
Apotheek St. Andreas
Locatie
Velden
Aantal m2
20 m2 absorptie toegevoegd

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Mooi strak design

De nieuwbouw van het Gezondheidscentrum werd ontworpen door Jan Hermkes architecten. De interieurbouw werd verzorgd door Nick Maessen.

De grote ruimte van de apotheek heeft een moderne uitstraling gekregen met een mooie gladde vloer, glad gestukte muren en een hoog plafond. In de ruimte staat een balie waar 3 mensen tegelijkertijd geholpen kunnen worden.

Apotheek St Andreas PRIVAC Yscreen 9

Te weinig absorptie

Als er in deze ruimte niet voldoende absorptiemateriaal aangebracht wordt, krijgt geluid de kans om te weerkaatsen en ontstaat er galm en echo.

Bezoeker en medewerker kunnen elkaar niet meer verstaan. Ze zullen dan harder gaan schreeuwen in een poging om zichzelf alsnog verstaanbaar te kunnen maken waardoor er nog meer geluid geproduceerd wordt en daarnaast privacygevoelige informatie ook bij andere bezoekers van de apotheek terecht kan komen.

Om dit te voorkomen is de expertise van Incatro ingeroepen.

Apotheek St Andreas PRIVAC Yscreen 5

Akoestische maatwerk oplossing

Incatro plaatste 3 speciaal op maat gemaakte privacy schermen bij de balie.

Op de buitenmuur is een ARTwall en een ARTpanel gemonteerd. En in de kasten zijn een aantal ARTbreezes van 52mm dik geplaatst om de hinderlijke geluidsreflecties te absorberen.

In totaal een oppervlakte van iets meer dan 20 m2.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★