Apotheek Brouns AR Tceiling 13 verk

Apotheek Brouns in Swalmen

Akoestiek verbeteren in de wachtruimte

Service en privacy

Service Apotheek Brouns in Swalmen is een echte dorpsapotheek. De bewoners van het dorp kunnen binnenlopen voor advies met betrekking tot allerlei gezondheidszaken en het afhalen van hun medicijnen.

De strakke, gladde afwerking van de wachtruimte zorgde voor veel hinderlijke geluidsreflecties. Een ARTceiling, één van onze akoestische plafonds van Incatro, zorgt voor de nodige absorptie.

Opdrachtgever
Apotheek Brouns
Locatie
Swalmen
Aantal m2
16 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Wachtruimte/ontvangstruimte
Geleverde producten
ARTceiling

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Grote ruimte met harde afwerking

De apotheek ligt in een grote open ruimte, waar de balie de scheiding aangeeft tussen medewerkers van de apotheek en de klanten. In de ontvangst-en wachtruimte van de apotheek is voor de afwerking gebruik gemaakt van veel harde materialen; hard gestukte muren, een gestukt plafond en een prachtige stenen vloer.

Apotheek Brouns AR Tceiling 7

Funest voor de akoestiek

Afwerking met harde materialen is mooi strak, maar funest voor de akoestiek.

Geluid van bijvoorbeeld gesprekken weerkaatst tegen al deze harde oppervlakken waardoor het moeilijk wordt om elkaar te verstaan en het niet aangenaam is om in deze ruimte te verblijven.

De medewerkers van de apotheek, die de hele dag in deze ruimte verblijven, moeten moeite doen om zich te concentreren. Dit kan dit leiden tot vermoeidheid, spanning, irritatie en op termijn uitmonden in gezondheidsproblemen.

Apotheek Brouns AR Tceiling 9

Wachten aangenamer

Om de geluiden van de gesprekken van wachtenden mensen het best te kunnen opvangen is gekozen voor het aanbrengen van een akoestisch plafond direct boven de stoelen en over de hele breedte van de wachtruimte.

Hiermee voorkom je dat het geluid via het plafond terugkaatst naar de harde vloer en zo blijft weerkaatsen.

De 2 ARTceilings van ongeveer 7 meter lang en iets meer dan 1 meter breed, in totaal ongeveer 16 m2 absorberend oppervlak, zorgen ervoor dat het geluid in de ruimte zich beter ‘gedraagt’ in de ruimte en het verblijf voor klant en medewerker in die ruimte een stuk aangenamer wordt.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★