Blom Projekt Interieurs Amsta Flesseman INC Abaffle wit 11

Amsta Flesseman - Blom Interieurs in Amsterdam

Akoestiek verbeteren in de ontmoetingsruimte/restaurant

Bruisend in het centrum

Amsta Flesseman is een woonzorgcentrum in de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam. Het verpleeghuis is een thuis voor 30-50 bewoners; ouderen met dementie of mensen met een lichamelijke beperkingen.

Bij de kleine renovatie van het restaurant heeft Blom Interieurs Incatro gevraagd om de akoestiek aan te passen naar een aangename akoestiek voor een echte ontmoetingsruimte.

Opdrachtgever
Amsta Flesseman
Locatie
Amsterdam
Aantal m2
55 m2 absorptie toegevoegd
Ruimte
Restaurant/ontmoetingsruimte
Geleverde producten
INCAbaffle 48mm

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ruimte voor diverse activiteiten

De vroegere eetzaal in Amsta Flesseman is omgevormd tot een echte ontmoetingszaal met intieme hoekjes en een groot tropisch aquarium.

Een echte plek om samen te komen met een gezellige eigen sfeer. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder ook veel muzikale optredens.

Blom Projekt Interieurs Amsta Flesseman INC Abaffle wit 2

Open en uitnodigend

Het restaurant is redelijk hoog, met strak gestukte muren, een mooie houten vloer en veel ramen die uitkijken op de Nieuwmarkt. Hierdoor beperkt galm een rustig gesprek of het genieten van een optreden.

Blom Interieurs, betrokken bij de kleine renovatie, heeft Incatro gevraagd om te kijken naar de best mogelijke oplossing, passend bij de ruimte en het budget van de opdrachtgever.

Blom Projekt Interieurs Amsta Flesseman INC Abaffle wit 6

Vrij hangende akoestische oplossing

Op basis van de metingen werd geconcludeerd dat er ongeveer 55 m2 aan extra absorptie toegevoegd diende te worden.
Aan de muur was hiervoor geen plaats. Tegen het plafond was lastig vanwege de verschillende technische installaties die in het plafond ingebouwd waren.

Dus is er gekozen voor één van onze hangende akoestische plafondoplossingen. In dit geval de INCAbaffle, een lichtgewicht randloze polyesterwol plaat, die door de verticale ophanging weinig ruimte in beslag neemt.

Voor de ontmoetingszaal werden 38 akoestische baffles in 2 lange rijen aan het plafond gehangen met staalkabeltjes.
Door de verdeling over de hele ruimte geeft het ook nog een mooi effect.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★