Incatro Room Acoustics Shell C30 ingericht2 verkleind

Hoofdkantoor Shell in Den Haag

Akoestiek verbeteren op kantoor

2000 ARTpanels

Incatro is uit diverse aanbieders geselecteerd om de kantoor-akoestiek voor één van de oudste en meest karakteristieke kantoorgebouwen van Shell Nederland, aan de Carel van Bylandtlaan 30 in Den Haag, te verbeteren.

Een fantastisch project waar bijna 2000 ARTpanels, uit onze collectie akoestische wandpanelen zijn toegepast.

Opdrachtgever
Shell Nederland
Locatie
Den Haag
Ruimte
Kantoor
Geleverde producten
ARTpanel

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Aan de Carel van Bylandtlaan 30 (C30) in Den Haag ligt één van de oudste Shell-kantoren in Nederland. Dit statige gebouw stamt uit 1917 en heeft de status van rijksmonument. Shell heeft het gebouw compleet gerenoveerd en klaar gemaakt voor de toekomst, met duurzaamheid hoog in het vaandel.

“Oud van buiten, nieuw van binnen. De renovatie moet een brug slaan tussen het monumentale karakter en het tegelijkertijd voldoen aan de wensen voor werken in de toekomst. Zoals het gebouw bij opening in 1917 aan de binnenzijde ook een toonbeeld was van moderniteit“, schrijft Shell op haar eigen website.

Incatro Room Acoustics Shell AR Tpanel bouwplaats 11

Akoestiek verbeteren op kantoor

Het Shell kantoor heeft wederom een kantoren functie gekregen maar in een modern jasje. Bij de renovatie is gebruik gemaakt van hard stucwerk op muren en plafonds. Daarnaast is het 25.000 vierkante meter tellende kantoor opnieuw verdeeld in een aantal kleinere ruimtes met een diversiteit aan functies.

Denk hierbij aan: huddle rooms, belcellen, grote kantoortuinen, kleinere kantoortjes, grote vergaderruimtes, break out rooms, herstel- en rustruimtes, kolfruimtes, stilteruimtes, bibliotheek. Verdeeld over 5 bouwlagen. In elke ruimte is gebruik gemaakt van de modernste audiovisuele apparatuur die past bij het werken van de toekomst.

De harde oppervlaktes met bijbehorende hinderlijke geluidsreflecties, de diverse functies van de ruimtes en het gebruik van moderne AV-apparatuur zorgden ervoor dat er extra aandacht besteed moest worden aan de akoestiek binnen het gebouw en elke afzonderlijke ruimte. Shell heeft hiervoor Incatro ingeschakeld als expert in ruimte-akoestiek.

Incatro Room Acoustics Shell AR Tpanel bouwplaats 6

Spraakverstaanbaarheid en spraak privacy

Belangrijk bij het bepalen van de oplossing voor de akoestische problemen in dit kantoorpand is weten wat de gewenste situatie is. In een kantoorpand zijn spraakverstaanbaarheid en spraak privacy uitermate belangrijk. Is dit niet goed geregeld, dan ondervinden medewerkers hier last van. Dit kan zich uiten in de vorm van concentratieproblemen, vermoeidheid, stress met verlaagde productiviteit en verhoogd ziekteverzuim als mogelijke lange termijn gevolgen.

Daarnaast moet de akoestische oplossing passen in het interieur met al haar bijzonderheden en de uitstraling die Shell wenst.

Duurzame akoestische oplossing

Naast het feit dat het gaat om een monumentaal pand en de oplossing innovatief en toekomstbestendig moest zijn, had Incatro ook te maken met de eis van Shell dat de akoestische oplossing moest passen binnen de eisen van een LEED gold certificaat.

Incatro wil ook bijdragen aan een wereld met verbeterde kwaliteit van leven voor eenieder. Daarom hebben de producten van Incatro naast deze LEED-certificering ook ISO 14001 certificering.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met één van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Incatro Room Acoustics Shell AR Tpanel blauw 4

ARTpanel, ons akoestisch paneel

In totaal hebben we bijna 2000 ARTpanels, ons akoestisch wandpaneel, aangebracht.

Met een absorptiewaarde van 95% is dit akoestisch wandpaneel een top product, dat galm en hinderlijke geluidsreflecties absorbeert. Zo verbetert dit ARTpanel de spraakverstaanbaarheid en spraak privacy binnen de verschillende ruimtes.

Het ARTpanel is in elke vorm, kleur en afmeting verkrijgbaar. Ideaal voor de zeer verschillende afmetingen van de muren in dit oude gebouw. Tevens heeft dit als voordeel dat we per paneel ook rekening kunnen houden met uitsparingen voor wandcontactdozen, Av apparatuur, thermostaten en andere doorvoeren.

Daarnaast hebben we speciaal voor Shell een stoffen collectie met printkleur palet ontworpen dat uitstekend past binnen de uitstraling en functionaliteit van de ruimtes en het pand.

Terug naar referenties
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★