Onderwijs

Perfecte akoestiek in het onderwijs

Of het nu een kleiner klaslokaal betreft of een grote collegezaal bij een universiteit – nergens is een goede spraakverstaanbaarheid belangrijker dan in het onderwijs.

Bij een slechte akoestiek is het volgen van onderwijs een zeer vermoeiende bezigheid voor zowel docent als student. Bij een goede akoestiek zal de informatieoverdracht beter zijn en iedereen fitter en gezonder het klaslokaal verlaten.

Incatro heeft zowel in kleinere als grotere projecten bewezen ook een goede partij te zijn voor de verbetering van ‘klassenakoestiek’

Oplossingen onderwijs incatro 11

Onze uitdaging: wegnemen van hinderlijke reflecties en een vermoeiende galm waar de spraakverstaanbaarheid onder te lijden heeft.

Voor Universiteit Twente verbeterden we meerdere ruimtes op akoestisch niveau. Zo optimaliseerden we de collegezalen voor de spraakverstaanbaarheid van een spreker voor een groep en voor discussies binnen een groep, zodat deze goed te volgen zijn
Het atrium “Bastille” is een multifunctionele ruimte activiteiten als workshops en feesten. Het nadeel van deze ruimte? Een nagalmtijd van 2,6 seconden waardoor de sprekers slecht te verstaan waren. We brachten de nagalmtijd terug naar 1,6 seconden met het plaatsen van 124 vierkante meter aan akoestische wandbespanning.

Project: Helios Pro Audio Solutions| Universiteit Twente

Projecten Universiteit Maastricht

In opdracht van SATIJNplus Architecten hebben we meerdere collegezalen van de Universiteit Maastricht voorzien van akoestische wanden.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Vraag hier een akoestisch advies op maat aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★