Het nieuwe werken, kan dat ook in alle rust?

Akoestische informatie

Het nieuwe werken is een begrip dat veel gebruikt wordt in onze huidige samenleving.

Een grote open ruimte, flexibele werkplekken, zichtlijnen naar elkaar, één afdeling, korte communicatielijnen; het zijn zo van die kenmerken die horen bij ‘het nieuwe werken’.

Wilt u weten hoe u de akoestiek kunt verbeteren in uw ruimte(s)? Maak dan een afspraak voor een akoestische meting.

Incatro Room Acoustics Nieuwe werken

Hybride werken

Het Nieuwe Werken is een werkmethode waarbij werknemers meer vrijheid en flexibiliteit krijgen in hoe, waar en wanneer ze werken. Deze werkmethode is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Een van de belangrijkste aspecten van Het Nieuwe Werken is het gebruik van open werkruimtes en flexibele werkplekken. Deze ruimtes zijn vaak ontworpen om een ​​open, collaboratieve omgeving te creëren die de communicatie en samenwerking tussen medewerkers bevordert. Een belangrijke uitdaging bij het ontwerpen van deze ruimtes is echter het beheren van het geluidsniveau.

Incatro Room Acoustics invloed akoestiek op prestaties

Invloed akoestiek op dit Nieuwe Werken

Akoestiek is een belangrijk aspect van een goed werkklimaat.

Slechte akoestiek kan leiden tot verschillende problemen, zoals vermoeidheid, stress, verminderde concentratie en verminderde productiviteit. Goede akoestiek kan daarentegen bijdragen aan een comfortabele en productieve werkomgeving.

Een goede akoestiek in een werkomgeving betekent dat spraak en geluid op een natuurlijke en verstaanbare manier worden overgedragen, zonder te veel nagalm, echo's, of andere verstoringen. Een goed ontworpen akoestische omgeving kan ook bijdragen aan betere communicatie en samenwerking tussen collega's. Door het verminderen van ongewenste achtergrondgeluiden, kan een betere verstaanbaarheid van spraak worden bereikt en kunnen collega's gemakkelijker en effectiever met elkaar communiceren.

Het is belangrijk om de akoestiek van een werkomgeving te evalueren en eventuele problemen aan te pakken om ervoor te zorgen dat de akoestiek bijdraagt aan een productieve en comfortabele omgeving.

Incatro Room Acoustics AR Tdeskscreen 90mm akoestisch bureauscherm klasse A 11

Akoestiek op het kantoor van de toekomst

Er zijn verschillende akoestische oplossingen die kunnen worden gebruikt om de geluidsniveaus in open werkruimtes te beheren. Een van de meest populaire oplossingen is het gebruik van geluidsabsorberende materialen zoals akoestische panelen, akoestische plafonds of akoestische (bureau)schermen. Deze materialen kunnen helpen om het geluid te dempen en de akoestiek in de ruimte te verbeteren.

Hierbij moet opgemerkt worden dat elke ruimte anders is en andere problemen kent op het gebied van akoestiek. Het is dus raadzaam, zeker bij zulke grote open kantoorruimtes, om de hulp van een akoestiek expert in te roepen.

Wilt u weten welke akoestische oplossing het beste is voor uw specifieke situatie? Dan maken we graag een advies op maat.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★