Een nieuw jaar, een nieuw geluid

Gelukkig nieuwjaar! Het is 2015. De feestdagen zijn voorbij en de kerstdecoratie weer opgeborgen. Voor veel mensen is dit het moment om het interieur een boost te geven. Wij van Incatro willen er voor pleiten dit jaar niet alleen voor een nieuw interieur te kiezen maar ook voor een nieuw geluid. Geef in 2015 de akoestiek in uw huis een boost.

De afgelopen jaren is er veel veranderd aan de bouw en inrichting van huizen. Er wordt steeds meer met strakkere en hardere materialen gewerkt en steeds minder met vloerbedekking, gordijnen en stoffen meubelen. Sommige mensen hebben het idee dat een strak interieur kil en kaal is. Maar niets is minder waar, een interieur kan heel goed strak en tegelijkertijd ook warm zijn. In drukke tijden kan het bovendien heel fijn zijn om thuis te komen in een strak en opgeruimd huis. Dat geeft een rustig beeld en daardoor vaak ook een rustig hoofd.

Hoewel het interieur steeds belangrijker is geworden de afgelopen jaren, wordt het verbeteren van de akoestiek thuis vaak vergeten. Veel mensen weten niet wat het verbeteren van de akoestiek in huis kan opleveren. Je ziet het niet, maar een goede akoestiek kan heel veel warmte toevoegen aan uw huis. Terwijl een slechte akoestiek er toe kan leiden dat een ruimte kil en onrustig aanvoelt. Een hinderlijke nagalm kan geluidsoverlast opleveren voor aangrenzende ruimtes en u onnodig veel energie kosten.

Een nieuw jaar, een nieuw geluid. Klinkt leuk, maar hoe pakt u dit eigenlijk aan? Hoe kiest u de juiste oplossing en hoe weet u of er überhaupt iets aan de akoestiek in huis te verbeteren valt? Eigenlijk kunt u zelf heel simpel beginnen met het verbeteren van de akoestiek in huis door in uw handen te klappen en te ervaren of het galmt of reflecteert op de plek waar u staat. De plek waar het geluid het hardst klink of een echo (reflectie) hoort, is de plek om geluidsabsorptie toe te voegen. De vuistregel hierbij is; 8 à 10% van de kubieke inhoud (LxBxH) van de ruimte met geluidsabsorberend product te bekleden.
Een ruimte van 100 m3 x 8% = 8 vierkante meter absorptie (wand of plafond).

Uiteraard helpen wij u bij het bepalen van het exacte aantal vierkante meters en de beste positie.

Nieuwjaar nieuw geluid body e1420015003390

Tip! Een gedeelte waar het vaak galmt, in een huis met harde materialen, is de keuken/eetkamer en de hoek waar de televisie staat. Als er niks hangt aan de wand tegenover de televisie, weerkaatst deze wand het geluid. De akoestiek verbeteren in dit gedeelte van het huis kan ‘eenvoudig’ door een akoestisch paneel boven de bank te hangen. U kiest zelf de kleur, het design of de afbeelding van het akoestische paneel. Hiermee werkt u dus zowel aan de akoestiek als aan de uitstraling van uw huis. De voorkant van het ARTpanel (akoestische wandpanelen van Incatro) bestaat uit een makkelijk vervangbare stof. Hierdoor kunt u ook nog eens van kleur, design of afbeelding wisselen.

Werk vanuit die situatie verder en kijk op welke plekken uw huis nog meer akoestische panelen kan gebruiken. Voor het verbeteren van de akoestiek in huis kunt u werken met onze vuistregel en kunnen wij u op basis van uw gegevens al een vrijblijvend advies en kostenraming geven. Maar de specialisten van Incatro bezoeken u desgewenst graag om een geluidmeting en sluitend advies uit te brengen. (vraag naar de voorwaarden)

Wanneer u ons advies opvolgt durven wij dan ook een 100% tevredenheidsgarantie te geven! Samen met u kijken wij ook zorgvuldig naar de esthetische uitstraling van deze aanpassingen. Want net als met uw interieur is een prettige akoestiek ook een kwestie van smaak.

Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★