Binnenkijken bij… Stichting Hospice Groep Haarlem

Een goede akoestiek is nergens zo belangrijk als in een hospice. Goede akoestiek realiseert immers een warme omgeving waarin terminale mensen zich sneller thuis voelen.

Stichting Hospice Groep Haarlem schakelde de hulp in van Helios Pro Audio om – in samenwerking met Incatro – een aangename akoestiek te realiseren.

De uitdaging bij Stichting Hospice Groep Haarlem

Zodra u het statige herenhuis van de hospice binnenstapt, gaat u even terug in de tijd. De authentieke details in de bouw vallen direct op: van de open haard en de ouderwetse ramen tot de sierlijke plafondornamenten. Al deze details dragen bij aan de rust en harmonie die de hospice uitstraalt.

Helaas stemde de akoestiek niet overeen met de sfeer van het pand.

Maar hoe kun je de akoestiek verbeteren zonder afbreuk te doen aan de authentieke details? En – minstens zo belangrijk – zonder de rust te verstoren met de werkzaamheden?

Hospice na installatie Incatro 1 kopie
Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan

Zorgvuldig en stil aan het werk

Nadat Helios Pro Audio uit Haarlem het advies uitbracht, gingen de montagespecialisten van Incatro zorgvuldig aan de slag.

De akoestische elementen werden allereerst voorbereid in onze werkplaats. De specialisten zaagden de profielen en boorden alvast voor. Zo werd overlast op locatie voorkomen en tijd bespaard.

Op locatie gingen onze specialisten vakkundig aan het werk. Zonder gepraat en muziek op de achtergrond. Echter moesten zij in het plafond boren om de akoestische panelen te bevestigen. Daarom werd met de klant afgestemd op welk moment deze werkzaamheden werden uitgevoerd.

Hospice na installatie Incatro 10 kopie

Hoe esthetiek en akoestiek hand-in-hand gaan

In totaal plaatsten zij 32 vierkante meter aan akoestische elementen geplaatst: ARTceilings, ARTwalls en ARTpanels. De ARTceilings hebben dezelfde kleur als het plafond en vallen daardoor nauwelijks op, waardoor het accent op de ornamenten blijft liggen.

Volgens directeur Pauline Jäger wordt met elk bezoek bevestigd dat de elementen volledig opgaan in het interieur: “Het sierplafond is echt fantastisch mooi in tact gebleven. Als je iemand er niet op wijst, ziet men niet dat er panelen zijn geplaatst”.

Over de ARTpanel is Pauline nog het meest te spreken – terwijl dit akoestische element in schilderijvorm júíst in het oog springt: “Het schilderij spettert qua kleur van de wand af. Er werd gezegd dat de kleuren levendig werden op het materiaal. Daarvan is niks teveel gezegd”.

Wilt u liever samen uw opties bespreken? Bel dan gerust met een van onze experts op +31 (0)85 48 63 380 of vraag een offerte aan
Feedback Company
9.1
★★★★★ ★★★★★