Bel mij

Spraakverstaanbaarheid & Spraakprivacy

De juiste ruimte-akoestiek zorgt ervoor dat uw werknemers efficiƫnt en aangenaam hun werk kunnen verrichten!

Geluid = stress
Geluid is belangrijkste stressfactor op het werk. Wie werkt in een voortdurend lawaaierige omgeving verdubbelt volgens een onderzoek van de University of Britisch Columbia het risico op ernstige hartklachten. Werknemers onder de 50 jaar lopen volgens de onderzoekers zelfs 4 keer zoveel risico. De onderzoekers denken dat werknemers lawaai als een grote bron van stress ervaren en daardoor een verhoogd risico op een hartaandoening verklaard zou kunnen worden. De onderzoekers voegen er aan toe dat werknemers in een lawaaierige omgeving ook nog eens een groter risico lopen op zwaarlijvigheid en ook meer blijken te roken.
(Bron: Nationale Vacaturebank)

Spraakverstaanbaarheid: 
uiteraard in kantooromgevingen essentieel en verschilt per ruimte. In spreekkamers en vergaderruimten is het van groot belang dat het gesproken woord door alle aanwezigen goed wordt verstaan. Storende factoren zijn reflecties op de harde wanden die de spraak overstemmen. Als meetwaarden hiervoor gelden de STI (Speech Transfer Index) en de nagalmtijd. Beide worden positief beïnvloed door het aanbrengen van extra en hoogwaardige absorptie.

Spraakprivacy: 
Spraakprivacy is belangrijk tussen verschillende werkplekken. Uit onderzoek is meermaals gebleken dat spraak (van collega's) de voornaamste afleidingsfactor is in kantooromgevingen. Het verbeteren van de spraakprivacy is maatwerk en kan door onze specialisten ter plaatse worden geadviseerd, of in het ontwerpstadium worden berekend.

Door een finetuning van het akoestische ABC - Absorberen, Blokken en Coveren - kan spraakprivacy worden bewerkstelligd. Incatro kan deze finetuning exact berekenen én uitvoeren.